UPDATE Explozie într-o localitate mureşeană. Doi adulţi şi un copil arşi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele au fost transportat la Bucureşti cu un elicopter
Victimele au fost transportat la Bucureşti cu un elicopter

Doi adulţi şi un copil au suferit arsuri grave în această dimineaţă, după ce soba din casa în care locuiau a explodat. Cei doi adulţi au suferit arsuri de gradul II şi III şi au fost transportat cu elicopterul al Bucureşti.

UPDATE 12.00 Două victime transportate cu elicopterul la Bucureşti

Două dintre cele trei victime ale exploziei din această dimineaţă au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti cu un elicopter tip Mi-17, pspecializat pe transportul de victime multiple. Elicopterul a aterizat în jurul orei 11.30, având la bord o echipă medicală formată din doi medici şi doi asistenţi. Ajutaţi de medicii Unităţii de Primiri Urgenţe din Târgu-Mureş, aceştia i-au preluat pe soţii Eugenia şi Ştefan Todor, în vârstă de 62, respectiv 65 de ani pentru a-i duce la Bucureşti. Cei doi aveau arsuri de gradul II şi III.

image

Click aici pentru a vedea poze cu victimele exploziei

Ştefania Todor, nepoţica bătrânilor, în vârstă de 11 ani, este internată la Clinica de chirurgie pediatrică a Spitalului Clinic Judţeean de Urgenţă, iar starea sa este stabilă.

Din declaraţiile părinţilor acesteia, explozia s-a produs azi dimineaţă în casa în care locuiau cei doi soţi, împreună cu nepoţica lor. Ştefania mai are acasă doi fraţi mai mici, care locuiau împreună cu părinţii într-o altă casă din aceaşi curte. Rudele au precizat că bătrânii se încălzeau cu un convector de gaz, iar cel mai probabil au uitat un robinet aprins.

UPDATE 10.30: Echipele de intervenţie ale E.ON Gaz Distribuţie s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, au sistat alimentarea cu gaze naturale la imobilul respectiv şi au demarat cercetările.

 Conform investigaţii preliminare, explozia s-a produs din cauza unor scăpări de gaze din instalaţia interioară a imobilului, de la un robinet care cel mai probabil a fost acţionat involuntar, fiind generată astfel acumularea gazului în încăpere.

 Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente grave, E.ON Gaz Distribuţie recomandă consumatorilor să respecte cu stricteţe regulile de utilizare a instalaţiilor de gaze naturale.

UPDATE 10.00: Trei victime au fost afectate de deflagraţie. Este vorba de un cuplu căsătorit şi un copil în vârstă de 11 ani. Bărbatul e în vârstă de 80 de ani, iar femeia în vârstă de 65 de ani. Explozia a avut loc în jurul orei 5.00.

"Femeia e intubată mecanic, fără leziuni traumatice craniene. Bărbatul e de asemenea intubat, ambii au suferit arsuri la niuvelul căilor aeriene. Femeia e în stare foarte gravă, cu arsuri pe 70% pe corp, iar bărbatul pe o suprafaţă de 30%. Fetiţa a fost internată la clinica de chirurgie pediatrică", ne-a declarat medicul care se ocupă de caz.

În jurul orei 11.00, victimele vor fi transportate cu un elicopter la Bucureşti.

Deflagraţia a avut loc în localitatea Băgaciu, iar cele trei victime au fost transportate de urgenţă cu elicopterul la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite