Explozie la Fabrica de zahăr din Luduş (simulare)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii mureşeni vor verifica viteza de reacţie în caz de explozie foto arhivă
Pompierii mureşeni vor verifica viteza de reacţie în caz de explozie foto arhivă

Pompierii mureşeni din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Mureş vor interveni de urgenţă pentru stingerea focului izbucnit în urma unei explozii la Fabrica de Zahăr din Luduş. Scenariul face parte dintr-un exerciţiu de verificare a viteyei de reacţie şi cooperare al echipajelor de intervenţie.

Situaţia tactică presupune producerea unei explozii din cauza formării unui amestec exploziv de aer cu praf şi zahar în suspensie în urma căruia acoperişul tronsonului de evacuare a bricheţilor este dizlocat.

În interiorul tronsonului se aflau 4 persoane care efectuau lucrările de încărcare - evacuare a bricheţilor, fiind prinse sub dărâmături. Din cauza suflului  exploziei sa deteriorat structura de rezistenţă a acoperişului tronsonului de depozitare a bricheţilor care se  prăbuşeşte şi surprinde un autocamion de transport sfeclă care a ignorat dispozitivul de balizare a zonei de intervenţiei.  

 Pentru rezolvarea situaţiei Secţia de pompieri Târnăveni intervine cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie, o motopompă remorcabilă şi o autospecială de descarcerare.

În sprijin intervine Secţia de pompieri Sărmaşu cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, iar de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” se deplasează grupa operativă, o autospecială de transport victime multiple şi o autospecială pentru suport logistic.

Prin acest exerciţiu se urmăreşte evaluarea capacităţii de răspuns a structurilor implicate în conducerea, organizarea, coordonarea şi desfăşurarea activităţilor de intervenţie în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă, verificarea modului de anunţare, alertare şi intervenţie a structurilor cu atribuţii în cazul producerii situaţiilor de urgenţă pe platformele industriale precum şi pregătirea personalului cu atributii privind modul de conducere, organizare şi intervenţie într-o astfel de situaţie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite