Târgu-Mureş: Excepţie de neconstituţionalitate în procesul edililor din Reghin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul edililor din Reghin acuzaţi de fapte de corupţie a fost amânat astăzi, după ce avocaţii inculpaţilor au invocat o excepţie de neconstituţionalitate.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu-Mureş Anuţa Duşa a precizat că procesul s-a amânat deoarece avocaţii inculpaţilor au invocat o excepţie de neconstituţionalitate, vizând DNA.

"Procesul s-a amânat pentru data de 20 noiembrie, întrucât avocaţii inculpaţilor au invocat o excepţie de neconstituţionalitate. Excepţia de necontituţionalitate invocată se referă la legea de funcţionare a DNA", a spus Anuţa Duşa, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Târgu-Mureş, citată de Mediafax.

Reprezentantul DNA a cerut la termenul din 19 octombrie o strămutare a dosarului, cerere care urmează să fie analizată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 16 noiembrie la Bucureşti.

În dosarul respectiv sunt cercetate 19 persoane, printre care şi Nagy Andras, primarul municipiului Reghin şi alţi foşti consilieri locali din localitate, cărora li se impută infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Primarul Nagy Andras susţine că e nevinovat. "Era vorba de un schimb de teren. S-a făcut evidenţiere greşită, de către un topograf. Practic, e vorba de o eroare, ulterior am descoperit că nu e terenul Primăriei, aşa că ne-am înţeles cu partea cu care am făcut schimb că anulăm totul. Legat de cealaltă problemă, cu consilierii locali, e vorba de o vânzare aprobată de ei, pe baza unui raport de expertiză. În viziunea DNA, trebuia să fie licitaţie, dar noi am prezentat mai multe hotărâri ale unor consilii locale din ţară, similiare, am solicitat şi o contraexpertiză, dar DNA n-a acceptat. Eu sunt acuzat că i-am instigat pe consilieri, dar niciunul nu a dat declaraţie că aş fi făcut aşa ceva", a declarat Nagy Andras, citat de Mediafax.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite