Examen dificil înainte de Paşte pentru FCM Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Municipal va disputa în această seară o nouă partidă capitală în Liga 1, în deplasare la Târgu-Jiu, cu Pandurii. Meciul va începe de la ora 17.00, fiind transmis în direct de Digisport. La această partidă, în tribune vor avea acces doar femeile şi copii sub 14 ani, conform deciziei LPF, după incidentul din partida cu Steaua, când un suporter a intrat pe suprafaţa de joc.

Antrenorul principal al formaţiei mureşene, Ioan Ovidiu Sabău, a prefaţat acest joc, recunoscând că meciul este extrem de greu pentru FCM. "Partida de la Tg. Jiu va fi foarte dificilă pentru noi. Întâlnim un adversar greu, Pandurii este o echipă solidă. Noi trebuie să ne păstrăm dorinţa de victorie din ultimele meciuri. Dacă suntem pregătiţi,motivaţi şi concentraţi eu sunt sigur că putem aduce cel puţin 1 punct de la Tg. Jiu. Ştim adversarul, sistemul, Pandurii joacă un 4-3-3, cu un joc de posesie, dinamic, cu jucători tehnici, de viteză. O echipă care joacă de mult timp împreună. Rămâne însă de văzut dacă, în timpul jocului vom putea rămâne concentraţi la ceea ce avem de făcut. Trebuie să avem o formă fizică foarte bună şi să luptăm pentru fiecare minge. Am obţinut rezultate foarte bune până acum, dar nu ne-am îndeplinit încă obiectivul. Mai avem foarte mult de muncă. Noi putem spune că trebuie să fim mult mai bine pregătiţi din punct de vedere mental. Trebuie să fim mai dornici ca ei, să luptăm mai mult ca ei", a precizat Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău  ştie că echipa trebuie să acumuleze cât mai multe puncte pentru a rămâne în prima ligă, întrucât majoritatea formaţiilor aflate în lupta pentru evitarea retrogradării au adunat puncte în meciurile considerate "dinainte pierdute", cu granzii campionatului. "Dacă în urmă cu 2-3 etape spuneam că 35-36 de puncte ar fi suficiente, după ultimele rezultate acest lucru nu cred că mai este posibil. Mă gândesc acum la 37-38 de puncte. Mai sunt multe puncte în joc, partide directe în faţa unor contracandidate. De câştigat vor avea echipele cu un lot complet, atât numeric, cât şi ca valoare. Se va juca din 3 în 3 zile, iar efortul va fi maxim. Sunt sigur că echipa noastră va obţine aceste puncte, pentru că avem destule jocuri, partide directe pe teren propriu. Intru eu pe teren şi tot facem aceste puncte. Se vede că echipa suferă când pierde, sunt jucători responsabili. Iar acesta este un lucru foarte bun", a declarat antrenorul.

În privinţa lotului, singurul semn de întrebare planează asupra lui Giani Kiriţă, care a suferit o uşoară accidentare la unul dintre antrenamente.

La această partidă, în tribune vor avea acces doar femeile şi copii sub 14, conform deciziei LPF, după incidentul din partida cu Steaua.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite