Târgu-Mureş: Examen obligatoriu pentru trichineloză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul pentru depistarea trichinelozei este obligatoriu pentru toţi mureşenii care îşi sacrifică porcul în gospodărie.

Astfel, aceştia trebuie să se prezeinte la dispensarul veterinar din localitate sau la circumscripţiile de control al alimentelor din principalele oraşe din judeţ înainte de a consuma carnea animalului.

„La control se aduce o bucată din muşchii pilieri diafragmatici, iar examenul costă 7 lei în circumscripţiile de control al alimentelor şi de la 10 la 15 lei în dispensarele sanitar-veterinare. În judeţul Mureş sunt 96 de astfel de dispensare”
, a precizat Claudiu Goga, director coordonator adjunct al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş.

Proprietari despăgubiţi

Potrivit hotărârii de Guvern 1.214/2009, pentru prima dată în acest an proprietarii de porci a căror carne este infestată cu trichineloză vor fi despăgubiţi la preţul pieţei. „În acest sezon s-a descoperit un singur caz de trichineloză în judeţul Mureş, pe raza localităţii Chendu, iar carnea porcului a fost incinerată. Proprieterului i s-a întocmit dosar pentru despăgubire, urmând să-şi primească banii în curând”, a mai spus Claudiu Goga.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite