Târgu-Mureş: Somaţiile Energomur au mobilizat asociaţiile de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Somaţiile Energomur au mobilizat asociaţiile de proprietari
Târgu-Mureş: Somaţiile Energomur au mobilizat asociaţiile de proprietari

Doar locatarii unei asociaţii de proprietari din cele 11 somate au apa caldă sistată. 175 de apartamente din oraş au rămas de astăzi fără apă caldă deoarece au acumulat datorii de 290.000 de lei.

În perspectiva sezonului rece, operatorul de termie SC Energomur a somat săptămâna trecută 11 asociaţii de proprietari din Târgu Mureş, care au acumulat o datorie de 1,1 milioane de lei. Directorul executiv al Energomur, Andreea Bauer, a spus că este vorba de 1264 apartamente, reprezentând 84 blocuri, care aveau până marţi, 15 septembrie, termen limită de a-şi plăti datoriile sau a contacta societatea pentru eşalonări.

„Se pare că ultimatumul nostru a dat roade, 10 din cele 11 asociaţii de proprietari căutându-ne spre a achita, total sau parţial datoriile şi iniţiind negocieri de eşalonare”, a spus Andreea Bauer. Singura problemă o reprezintă asociaţia nr 294 din strada Godeanu, care nu a manifestat nici un fel de bunăvoinţă în a-şi rezolva problemele, drept care a fost astăzi debranşată de la alimentarea cu apă caldă. „Această asociaţie are şi cea mai mare datorie, respectiv 290.000 lei, fiind afectate 175 de apartamente. Ne apare rău, dar indolenţa nu o putem tolera, în condiţiile în care au fost somaţi de şase luni”, a conchis directorul executiv al Energomur. De subliniat că această companie poate să încheie convenţii individuale pe apartament, spre a elimina inconvenientul debranşării unui bloc întreg în care sunt doar câţiva rău platnici.

Guvernul, acuzat de indiferenţă

Menţionăm că la această oră SC Energomur Târgu Mureş are de încasat sume consistente de bani de la Guvern şi Consiliul Local Târgu Mureş, respectiv câte 6 milioane de lei, valoare ce egalează datoria pe care o are la furnizorul de gaz metan, E-ON. În acest sens, Andrea Bauer a acuzat legislaţia actuală, care obligă administraţiile locale să preia datoriile guvernului, dacă acesta nu plăteşte. „Procentual, 60% din încasări provin de la consumatorii casnici, 30 la sută de la bugetul central şi restul de la bugetul local. Dacă în privinţa administraţiei Tâtrgu Mureşului avem garanţii şi ne virează, lunar, banii, la la guvern avem semnale neliniştitoare. Există o rectificare de buget, dar din câte am aflat, sumele nu sunt suficiente şi vor rămâne neacoperite ultimele două luni ale acestui an”, a explicat Andrea Bauer, care nu exclude iritarea celor de la EON gaz, dacă în plină iarnă nu-şi vor primi banii datoraţi şi vor tăia gazul în Târgu Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite