Energie din reziduri, pentru 6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Chemtech, din Târgu Mureş, vrea să cumpere de la Helios India un sistem mobil de producţie de energie din reziduuri de biomasă, cu o capacitate de 1 MW, în valoare de şase milioane de euro.

Chemtech a transmis companiei indiene o scrisoare de intenţie, prin care îşi exprimă acordul pentru achiziţie, potrivit unui comunicat al TransGlobal Assets, companie parteneră a Helios.

Suma de şase milioane de dolari trebuie achitată în două tranşe, jumătate la transmiterea comenzii, iar restul la livrarea unităţii.
Planurile Chemtech se adaugă unor scrisori de intenţie transmise de două municipalităţi din România, care au propus unei companii mixte deţinute de TransGlobal Assets şi Helios să instaleze şi să opereze mai multe centrale de 1-5 MW la gropile de gunoi ale localităţilor, pentru o perioadă de 15 ani. Autorităţile urmează să primească 45 de euro pentru fiecare MW de energie introdus în reţeaua de transport de electricitate din România, se arată în comunicat.

Numărul şi dimensiunea unităţilor de producţie vor fi stabilite în funcţie de necesităţi, iar companiile care le vor opera vor obţine venituri şi din produse secundare, ca cenuşă, gaz, certificate de emisie de dioxid de carbon şi altele.

Firma Chemtech este deţinută de trei persoane fizice, cu participaţii de 30-40% fiecare - Ioan Szakacs, Petru Oltean şi Tiberiu Sergiu Sbircea.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite