Târgu-Mureş: Portret/Csernaczki Emöke a participat la Miss la insistenţele mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Csernaczki Emöke, ocupanta locului doi la Miss Târgu-Mureş din cadrul Zilelor Târgumureşene, e entuziasmată de experienţa trăită pe scena concursului de frumuseţe.

Târgu-Mureşul a fost dintotdeauna un izvor de frumuseţe feminină, iar Csernaczki Emöke este un exemplu viu. Mureşeanca a avut ocazia să se întreacă cu cele mai agreabile fete din oraş în cadrul concursului Miss Târgu-Mureş. Şi totul datorită mamei sale.

„Mama mea a auzit la radio de concursul de frumuseţe, a  văzut anunţul prin ziare şi a insistat să particip. Vârsta limită de participare a fost de 22 de ani, exact vârsta mea şi mi-am dat seama că fiind ultimul an în care aş putea participa la un concurs de o asemenea anvergură nu e corect faţă de mine să ratez o astfel de şansă”, povesteşte Emöke.

Deşi la prima vedere pare greu de crezut, tânăra afirmă că nu s-a înscris în concurs de dragul premiilor. „Am făcut asta pentru mine, pentru ceea ce sunt, nu pentru flori şi o coroniţă. Şi nici pentru că aveam nevoie de o rampă de lansare. Am avut atitudinea necesară pentru a arăta mureşenilor cine sunt cu adevărat şi asta e tot ce mi-am dorit”, declară Emoke.


Prietenii în culise


Deşi concurenţa între cele 10 frumuseţi locale a fost acerbă, s-au format legături de prietenie care, spune tânăra, vor dura mult timp de-acum înainte. „Pot spune că s-a creat un grup în adevăratul sens al cuvântului. Orele de repetiţii şi timpul petrecut pur şi simplu împreună a făcut ca invidia să lipsească cu desăvârşire. Nu mă aşteptam ca fetele să fie atât de deschise şi sunt veselă că am avut şansa să le cunosc”, povesteşte Emöke.


Experienţă de viaţă


Frumoasa mureşeancă e de părere că Miss Târgu-Mureş 2009 a reprezentat un moment din care a putut trasa concluzii referitoare la ce înseamnă, de fapt, viaţa. Importantă, spune ea, e să privească totul într-o manieră pozitivă. „Am simţit că lumea m-a simpatizat, pentru că le arătam tuturor că îmi plăcea absolut tot ce avea loc pe scenă şi în public. Am înţeles atunci că dacă zâmbeşti, la fel vor face şi cei din faţa ta. Sunt bucuroasă că am luat decizia de a participa la Miss”, consideră tânăra.


Nu renunţă la profesie


Deşi acum are posibilitatea să înceapă o carieră în modelling, Emöke nu are de gând să îşi schimbe profesia. Hairstyling-ul a reprezentat un vis mai vechi al fetei, devenit realitate dupa ani de studiu în străinătate. După terminarea liceului, ea a urmat cursurile Facultăţii de Hairstyling din Budapesta.

Experienţa acumulată acolo a ajutat-o să îşi creeze o carieră. „Mereu m-a atras acest domeniu de activitate, pentru că lasă loc imaginaţiei. Mi-am propus să învăţ meseria de la specialişti, fapt pe care l-am realizat. Am participat la diverse concursuri de hairstyling în perioada petrecută în Ungaria, atât naţionale, cât şi internaţionale, unde am obţinut diverse premii. Mă pasionează munca mea şi nu aş putea renunţa nicicum la ceea ce fac”, povesteşte Emoke.

Cu toate acestea, ea nu ar spune nu fotografiei. „Îmi place să pozez, fotografiile artistice se leagă, într-un fel, cu hairstyling-ul, pentru că elementul comun e frumuseţea şi graţia. Sper ca pe viitor să ma ocup în paralel de ambele activităţi”, declară Csernaczki Emöke.

Profil
Născută
29 noiembrie 1086, la Târgu-Mureş

Activitate
Hairstylist

Educaţie
Facultatea de Hairstyling din Budapesta

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place
„Îmi place să călătoresc, să ajung în locuri cât mai exotice. Am petrecut de curând o săptămână în Cipru şi pot spune că m-au fermecat locurile respective. Visez să cunosc Turcia şi cultura celor de acolo, sau să învăţ o limbă arabă. Târgu-Mureşul ocupă un loc special în sufletul meu. Îmi place muzica, în special Depeche Mode şi Lenny Kravitz, dar pot spune că ascult orice fel de muzică bună. Îmi place să citesc, în special operele lui Paolo Coelho şi Alexandre Dumas. Totodată, apreciez punctualitatea”, recunoaşte Emoke.

Ce nu-i place
„Nu suport minciuna şi mă afectează enorm când nu sunt tratată cu sinceritate. Mi-e greu să mă gândesc la lucrurile negative şi chiar să le observ, pentru că sunt optimistă”, declară frumoasa.

Întrebări şi răspunsuri
Te-a schimbat în vreun fel participarea la Miss Târgu-Mureş?
E.C.: Ar putea să mă schimbe, dar prefer să rămân ca până acum. Participarea la miss îmi poate oferi noi oportunităţi profesionale, dar nu vreau să renunţ la hairstyling.


Care a fost cel mai frumos moment din seara concursului de miss?
E.C.: Normal, întreaga seară a fost minunată, dar nu voi uita niciodată aplauzele pe care le-am primit din partea publicului de fiecare dată când mă vedeau. A contat enorm pentru mine faptul că părinţii mei erau acolo şi mă susţineau.


 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite