Elevii mureşeni se bucură de transport în comun exclusivist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii mureşeni se bucură de noile linii de transport în comun dedicate exclusiv lor
Elevii mureşeni se bucură de noile linii de transport în comun dedicate exclusiv lor

Siletina a scos de la naftalină liniile de transport în comun speciale pentru elevii şi studenţii mureşeni. Scopul acestora este acela de a facilita accesul la şcoli al elevilor din zonele ultra-populate ale oraşului sau, dimpotrivă, al celor din zonele defavorizate.

Odată cu începerea noului an şcolar, elevii mureşeni beneficiază de trei linii de transport în comun dedicate exclusiv lor. Este vorba de autobuzele 1, 7, 2 şi 2E, care deservesc câteva mii de tineri în fiecare zi. Acestea circulă numai în zilele lucrătoare (sau de şcoală, în cazul acesta), înainte de începerea cursurilor şi după încheierea acestora.

Scopul acestor linii este acela de a facilita accesul la şcoli în cazul elevilor care locuiesc departe de şcolile la care sunt înscrişi. În cazul celor care locuiesc în cartierul Tudor Vladimirescu, cel mai populat cartier din oraş, avantajele autobuzelor speciale este acela că le oferă şansa de a ajunge la instituţiile de învăţământ de care aparţin în condiţii optime, fără să se lovească de aglomeraţia matinală a autobuzelor obişnuite. În plus, copiii care locuiesc în cartiere defavorizate, precum Mureşeni, au acum posibilitatea de a avea transport şcolar asigurat. Evident, gratuit.

La cererea părinţilor am inaugurat aceste linii speciale. Cea mai de succes este linia 1, pe care circulă foarte mulţi elevi, iar acum aşteptăm ca lumea să se obişnuiască şi cu 2E, care a fost lansată de curând. Suntem deschişi tuturor cererilor cu privire la inaugurarea de noi astfel de linii speciale de transport, iar dacă vom vedea că acestea au acoperire, cu siguranţă vom continua pe această direcţie”, ne-a declarat Ioan Truţa, manager de transport la Siletina Impex SRL, societatea mureşeană de transport în comun.

Ce autobuze ne duc copiii la şcoală

Elevii şi studenţii din oraş sunt încântaţi de iniţiativa societăţii de transport în comun pentru că, spun ei, nu mai întârzie la primele ore de şcoală. „E foarte bine că există aceste autobuze, pentru că fiind studentă ştiu cât de important e să pot ajunge la şcoală la timp”, ne-a declarat Adela Chibulcutean, de 20 de ani, studentă.

Linia 7 a fost introdusă în anul şcolar precedent, iar succesul ei a dus la inaugurarea altor două linii de acest gen (1 şi 2E). Autobuzul cu numărul 7 asigură transportul elevilor la liceele Economic „Transilvania” şi Pedagogic. Cursele pleacă din Piaţa Teatrului la orele 06.20, 07.25, 08.20, iar de la licee pornesc la orele 12.10, 13.10, 14.10 şi 15.10. Linia 1 asigură transportul din cartierul Mureşeni Sat spre Dâmbu Pietros şi Gara CFR, fiind destinată în special elevilor care studiază la Grupul Şcolar „Avram Iancu”. Cursa are plecări din Mureşeni Sat la 07.20 şi retur la orele 12.05, 13.05 şi 14.05.

Săptămâna trecută a fost inaugurată noua linie, 2E, care pleacă din Mureşeni Sat la ora 7.15 şi are următorul traseu: Mureşeni Sat – Dezrobirii – Ambient – Complexul Transilvania – Fabrica de zahăr – Nicolae Bălcescu – Gimnaziul Nicolae Bălcescu – Ady Endre – Salcâmilor – Săvineşti – Electrica – Evreilor Martiri – Papiu Ilarian – Mihai Eminescu – Clinica O.R.L – SMURD – Secuilor Martiri – Gara Mică – Piaţa Teatrului – Mocca – Bega şi retur. Practic, aceasta traversează întregul oraş şi uşurează astfel transportul elevilor la principalele şcoli din Târgu-Mureş. Linia 2 pleacă de la 7.24 de la Combinat şi trece prin Piaţa Trandafirilor, la Spitalul Clinic Judeţean, Gara Mică, Mocca şi Traian Vuia.

Începe goana după legitimaţiile de transport

Elevii şi studenţii care sunt înscrişi la instituţiile de învăţământ din Târgu-Mureş beneficiază de transport gratuit pe liniile de transport în comun din oraş. Pentru a beneficia de gratuităţi, aceştia trebuie să se prezinte cu documentele doveditoare (buletin sau certificat de naştere, adeverinţă de la unitatea şcolară şi o cerere tip) la chioşcurile de bilete Siletina.

Legitimaţiile sunt valabile trei luni- până în data de 31 decembrie- şi pot fi folosite pe o singură linie de transport, numai în zilele lucrătoare, între orele 6.00 şi 20.00”, a afirmat Ioan Truţa.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite