Elevii mureşeni au primit sfaturi pentru a se feri de criminalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Săptămânii Voluntariatului, la Grupul Şcolar „Emil Dandea” au fost organizate activităţi în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Elevii au participat la o discuţie deschisă cu scms. Gabriela Stoica, de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, despre activitatea Poliţiei, despre voluntariatul pentru Poliţie, modalităţile în care elevii se pot implica în activităţi de informare sau prevenire.
O mare parte a întâlnirii a vizat protejarea bunurilor şi modalităţile de prevenire a furturilor acestora. Astfel, s-au dezbătut factorii favorizanţi pentru furturile din buzunare, modul în care acţionează hoţii, pentru a înţelege mai bine importanţa unor gesturi aparent banale, dar care pot ajuta la evitarea evenimentelor nedorite.

Iată câteva sfaturi primite de elevi pentru a evita furturile din propriile lor case:

•    Încuiem uşa chiar dacă suntem acasă; (evităm furtul prin „încercarea uşii”)
•    Nu lăsăm geamurile deschise (nici rabatate) dacă nu suntem acasă sau în apropierea lor; (evităm furtul prin escaladare)
•    Folosim eficient interfonul, nu permitem accesul persoanelor străine în bloc;
•    Nu dăm curs ofertelor de vânzare de produse, solicitărilor de sprijin financiar etc., ce pot constitui ocazii pentru diverse persoane să intre în locuinţă;
•    Suntem atenţi la persoanele care frecventează casa, neştiind niciodată care dintre ele poate furniza infractorilor „ponturi” despre bunurile/valorile din locuinţe.




Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite