Elevii mureşeni au intrat în contact cu "Şcoala altfel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de câteva zile, sediile instituţiilor de cultură din Târgu-Mureş s-au dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare  de şcolari care au dorit să petreacă o zi de şcoală într-un mediu cultural.

7.337 de elevi însoţiţi de dascăli au vizitat secţiile Muzeului Judeţean Mureş, 112 au participat la acţiunile organizate de Centrul Europe Direct, 350 de copii au vizionat piesele jucate de Teatrul de Copii şi Tineret „Ariel” în sala de spectacole din Târgu-Mureş, iar Biblioteca a avut 1.648 de vizitatori.

Pe parcursul celor 5 zile expoziţia de fotografii, intitulată Panorame istorice, amenajată în Cetatea Medievală Târgu-Mureş a fost vizitată de 624 de persoane. 3.463 de tineri  au admirat  Palatul Culturii şi s-au delectat cu muzica simfonică interpretată de artiştii Filarmonicii de Stat. Muzeul de Ştiinţele Naturii a fost vizitat de 2800 de şcolari, iar  Palatul Administrativ a primit 112 vizitatori.

Personalul Muzeului de Istorie şi Arheologie din Cetate a organizat ateliere de educaţie muzeală, cu activităţi corespunzătoare diferitelor categorii de vârstă: de la copii de grădiniţă de 3 ani, până la elevi de clasa a VII-a. Tematicile au fost cele propuse de muzeologi şi de către dascăli. Astfel, copii au putut vedea cum se prepară hârtia, au personificat primăvara, confecţionând grădini şi tablouri de primăvară, utilizând floricele,  sârmă pluşată, flori presate şi alte asemenea materiale. O altă temă abordată a fost cea a fosilelor şi a dinozaurilor, când copii au putut experimenta cât de greu este să reconstitui ceva despre care nu ai informaţii suficiente. Şcolarii s-au familiarizat cu  diferite tipuri de sol, experimentând proprietăţile acestuia. Un moment interesant a fost şi acela în care copii au reconstituit curcubeul. La acest atelier au participat 450 de copii din Tîrgu-Mureş, Miercurea Nirajului şi Poieniţa.

Teatrul de Copii şi Tineret  „Ariel ”a fost zilele acestea în turneu în judeţele Harghita, Covasna, Bistriţa-Năsăud şi Mureş. Au fost spectacole la Târnăveni, Miercurea-Nirajului, Reghin şi Sighişoara, iar la sediul din Tîrgu-Mureş 350 de copii au putut viziona piesele în interpretarea actorilor păpuşari.

Şi spaţiile din Biblioteca Judeţeană s-au dovedit neîncăpătoare aceste zile pentru cei 1648 de vizitatori. Copii au dorit să vadă ceea ce se întâmplă dincolo de bibliotecari, considerând interesantă activitatea de legătorie. S-au organizat lecturi publice şi o serbare pe tema I. Luca Caragiale. Activităţi interactive au fost organizate şi la Filiala Bibliotecii din cartierul Dâmbu Pietros.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite