Elevii de clasa a opta au început Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii mureşeni de clasa a VIII-a au intrat astăzi în febra examenelor din cadrul Evaluării Naţionale. La ora 9.00, 1373 de absolvenţi de ciclu gimnazial, dintre care 813 la secţia română, 547 la secţia maghiară şi 13 la secţia germană au dat proba la Limba şi Literatura Română.

 Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare a elaborat 10 variante de subiecte, cu nivel mediu de dificultate şi care permit rezolvarea în 120 de minute. „La evaluarea naţională vor participa elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a din 173 de unităţi de învăţământ gimnazial, arondate unui număr de 31 de centre de evaluare, iar lucrările vor fi corectate în 12 centre zonale”, ne-a declarat Viorel Socol, inspector general adjunct în cadrul ISJ Mureş.

Atât elevii şcolarizaţi în învăţământul de stat, cât si cei din învăţământul particular, au dreptul să susţină acest examen fără taxă. Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a va continua şi mâine cu proba la limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, cu proba de matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, (până la ora 14.00).

În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale (după contestaţii) va avea loc lunea viitoare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite