E oficial! Referendumul scurtează Festivalul Medieval de la Sighișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Sighișoara Medievală va avea loc anul acesta între 20 și 22 iulie
Festivalul Sighișoara Medievală va avea loc anul acesta între 20 și 22 iulie

Festivalul Sighișoara Medievală va avea loc în perioada 20-22 iulie, deși inițial era programat să se desfășoare pe o perioadă de zece zile, 20-29 iulie.

Programul a fost scurtat la propunerea făcută de prefectul județului Mureș, Alexandru Petru Frătean, din cauza desfășurării Referendumului pentru demiterea președintelui țării, în 29 iulie. ”Nu se poate organiza referendumul în condiţiile în care festivalul se derulează în tot oraşul. În calitate de prefect, răspund de buna desfăşurare a referendumului, întrucât, în ultimă instanţă, răspund de securitatea cetăţenilor. Trebuie să se asigure accesul cetăţenilor la vot”, a declarat Alexandru Petru Frătean, prefectul de Mureș.

În aceste condiții, consilierii locali din Sighișoara au aprobat un proiect de hotărâre care prevede schimbarea datei de desășurare a festivalului, ajuns la ediția cu numărul 20.

Festival mai sărac din punct de vedere artistic

Pentru că nu a reuşit să finalizeze proiectul său ce viza 10 zile de evenimente, directorul artistic al Festivalului Sighişoara Medievală, Liviu Pancu s-a retras de la organizarea evenimentului. Printre momentele care nu se vor mai regăsi în cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală se numără concursul bucătarului medieval, expoziţia chinologică, farsele populare, satul meşteşugarilor, fortul lupilor sau carnavalul mireselor mascate.

Punctul forte al Festivalului era tocmai ultimul weekend, când la manifestare participă de regulă peste 30.000 de turişti. Am decis să mă retrag, împreună cu toţi artiştii mei, deoarece actorii care ar fi trebuit să joace în spectacolul ”Ioana d'Arc - 600 de ani de luptă şi credinţă”, au susţinut că nu merită să deplaseze întreaga infrastructură la Sighişoara pentru o singură reprezentaţie”, a precizat Liviu Pancu. Festivalul va reuni, totuși, trupe de teatru din România, Franța, Ungaria, Cehia, ordine cavalerești din România, Bulgaria și Ungaria, diverse activități pentru copii, expoziții medievale, precum și diverse evenimente, astfel încât fiecare oaspete să-și găsească un punct de atracție.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite