Târgu-Mureş: Drumurile din oraş, curse cu obstacole pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii fac slalom printre gropile din asfalt
Şoferii fac slalom printre gropile din asfalt

Şoferii mureşeni sunt nemulţumiţi de drumurile pline de gropi din oraş, care le afectează autovehiculele. Acţiunea de plombare a gropilor din asfalt a fost oprită momentan datorită vremii nefavorabile din acestă perioadă.

Nervii şoferilor mureşeni sunt întinşi la maximum de gropile apărute în asfalt după topirea zăpezii. Unele existau şi înainte de ninsoare, altele s-au format datorită materialului antiderapant, împrăştiat de uti lajele de deszăpezire.

Topul străzilor cu probleme

Un simplu sondaj făcut de reporterii Adevărul de Seară printre traximetrişti a scos la iveală nemulţumirile acestora legate de majoritatea arterelor din oraş. În topul străzilor cu gropi din oraş figurează strada Băneasa, Nicolae Bălecescu, străzile din cartierul Rovinari, strada Păcii, Zăgazului, Voinicenilor, Remetea, Vălureni, Argeşului. Sau Contructorilor.  „Sunt probleme mai ales pe străzile secundare, e dezastru acolo. Eu schimb aproape lunar pivoţii şi bucşele la maşină. Piesele sunt scumpe, service-ul costă”, a spus Alexandru Câmpean, taximetrist.

Nemulţumit este şi taximetristul Gheorghe Şimon. „Străzi fără gropi nu există în Târgu-Mureş. Sunt probleme în cartierul Rovinari, în 7 Noiembrie, pe strada Constructorilor, unde nici nu se poate circula. Înspre Sâncrai sau Unirii, e dezastru. De la primărie spun că au plombat străzile dar eu nu i-am văzut la lucru. Eu am schimbat piese lunar la maşină, iar pentru o maşină străină cu manoperă cu tot mă costă între 500 şi 1000 de lei”, a spus taximetristul.

Reprezentanţii municipalităţii se apără spunând că au început acţiunea de plombare a „craterelor” din astfalt, dar că vremea nefavorabilă le-a stricat planurile. „Am efectuat acţiuni de „plombare” a gropilor de joi până duminică, dar avem nevoie de o perioadă mai lungă cu temperaturi pozitive pentru a face acest lucru peste tot”, a precizat Lucian Racz, director executiv în cadrul Serviciului Administraţia Domeniului Public.

Reabilitarea drumurilor amânată

Vremea nefavorabilă a stopat şi lucrările de reabilitare a celor şapte străzi incluse în proiectul „Modernizări de străzi în Târgu-Mureş”. „Lucrările au fost începute doar pe străzile Livezeni, Voinicenilor şi Libertăţii, iar acum au fost stopate. Sperăm ca de la sfârşitul lunii februarie să reluăm lucrările”, a mai spus Racz. Valoarea proiectului este de peste 62 milioane de lei, din care aproximativ 50 de milioane reprezintă fonduri nerambursabile. 

Promisiuni de asfaltare

Edilul Dorin Florea a promis mureşenilor că în acest an va fi turnat un nou covor asfaltic pe străzile Gheorghe Marinescu, Gheorghe Doja, Pavel Chinezu, Mărăşti şi pe Bulevardul 1848.  Banii vor fi asiguraţi din creditul furnizor de 7 milioane de euro, contractat de municipalitate. Până atunci primarul îi roagă pe cetăţeni să circule cu grijă acolo unde sunt gropi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite