Târgu Mureş: „Drakula Best in Show”, cea mai mare expoziţie canină din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: „Drakula Best in Show”, cea mai mare expoziţie canină din ţară
Târgu Mureş: „Drakula Best in Show”, cea mai mare expoziţie canină din ţară

Au fost prezenţi 950 de câini, din 200 de rase, proveniţi din 25 de ţări, de pe toate continentele. Dacă anul trecut marii câştigători ai expoziţiiei internaţionale canine de la Târgu-Mureş au fost câinii de talie mare, vedeta fiind un ciobănesc mioritic, la această ediţie, cei mai buni dintre au fost desemnaţi doi terrieri.

Este vorba despre un Yorkshire terrier, venit tocmai din Bangkok, care a obţinut titlul de Best in Show la categoria adulţi şi despre un kerry blue terrier, din Croaţia, care a devenit cel mai apreciat câine la categoria juniori.

La „Drakula Best in Show”, desfăşurat sâmbătă seară, cei doi câştigători au fost aleşi dintre toţi câştigătorii fiecărei rase, o decizie „strategică” a arbitrilor, în condiţiile în care, potrivit organizatorului principal al concursului, Lokodi Csaba Zsolt, preşedintele Asociaţiei Chinologice Mureş, este impropriu să pui să concureze exemplare canine din rase diferite. „Este, cum se şi numeşte, un show. Practic, este partea de expoziţie a manifestării noastre, deoarece concursurile propriu-zise au loc în cadrul raselor“, a explicat Lokodi Csaba Zsolt.

Rampă de lansare pentru câinii de rasă


Lokodi Csaba Zsolt a ţinut să sublinieze că această competiţie a intrat, de patru ani, în calendarul marilor concursuri internaţionale de gen, mulţi crescători de pe toate continentele dorindu-şi să ajungă la Târgu-Mureş.

„În primul rând avem acest cadru natural deosebit, al Cetăţii mediavele, dar şi pentru că valoarea concursului este dată de arbitri din cinci ţări: Belgia, Croaţia, Spania, Ungaria şi România. Prezenţa lor este un adevărat certificat de calitate pentru câini, implicit pentru pedigree şi urmaşii lor. Pe scurt, am devenit cea mai mare expoziţie din România”, a spus Lokodi Csaba Zsolt. Organizatorul a precizat că este vorba despre 950 de câini, din 200 de rase, proveniţi din 25 de ţări.


În ceea ce-l priveşte pe Ante Lucin, croatul care l-a prezentat pe câştigătorul de la juniori, acesta ne-a spus că exemplarul din rasa kerry blue terrier a câştigat deja un concurs, în Croaţia. „Această victorie reprezintă o foarte mare realizare pentru noi, concursul de la Târgu-Mureş fiind, practice, platforma de lansare internaţională a acestui câine”, a spus Ante Lucin.

Croatul, care este şi organizator de asemenea competiţii în ţara sa natală, a apreciat expoziţia mureşeană ca fiind una de înalt nivel. Ante Lucin se află pentru a treia oară la Târgu-Mureş şi este foart înncântat de modul în care Asociaţi Chinologică Mureş s-a ocupat de organizare.

A doua expoziţie internaţională

După petrecerea de sâmbătă seară a deţinătorilor de câini, ziua de duminică a fost dedicată celei de a doua expoziţii internaţionale. Practic, este vorba despre Campionatul Internaţional al României care va avea, la rândul său, propriul Best In Show, în acceaşi locaţie primitoare şi cochetă, de la Cetatea Medievală.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite