Dosare penale în cazul unui cumplit accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea ITM a încheiat ancheta în cazul accidentului de muncă de la Carton Star
Conducerea ITM a încheiat ancheta în cazul accidentului de muncă de la Carton Star

Administratorul societăţii comerciale Carton Star SRL şi persoana care a efectuat controlul prinvind siguranţa şi securitatea în muncă la firma respectivă s-au ales cu dosare penale în urma unui grav accident de muncă petrecut la începutul lunii septembrie în incinta societăţii. 

Accidentul de muncă a avut loc în data de 5 septembrie, victima fiind un bărbat de 33 de ani din  din Târgu-Mureş. Omul era angajat cu forme legale din noiembrie 2010, iar în timp ce opera presa de cartoane, acesta  aceasta s-a declanşat în mod accidental şi a prins victima provocându-i traumatisme craniene, care au dus la decesul acesteia.

În cauză s-a declanşat o anchetă, inspectorii ITM finalizînd acum cercetările. "Acel dosar s-a finalizat şi l-am trimis la Prachet cu propunerea de începere a urmării penale asupra administratorului societăţiui şi asupra conducerii serviciului extern de prevenţie şi securitate a muncii", a precizat Andrei Mureşean, inspector şef al ITM Mureş.

Potrivit acestuia, controalele ITM la aceste societăţi sau persoane fizice, care asigură serviciile de protecţia muncii la diverse societăţi comerciale vor continua în perioada următoare.

Şeful ITM Mureş a precizat că se ia în calcul suspendarea activităţii persoanei care asigura serviciul de prevenţie şi securitate în muncă la societatea Carton Star, pentru că nu s-a asigurat că instalaţiile pot funcţiona fără riscuri pentru angajaţi.

Potrivit datelor ITM, în luna spetmebrie au avut loc alte opt accidente soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite