"Donează sânge! Fii erou". Mureşenii sunt aşteptaţi la Centrul de Transfuzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul a cinci zile, începând de azi şi până vineri, târgumureșenii sunt așteptați să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină,în cadrul campaniei "Donează sange! Fii erou!".

Condiţiile care trebuie îndeplinite de donatori: vârsta cuprinsă între 18 şi 62 ani; greutate minimă: 55 kg pentru sexul feminin şi 60 kg pentru sexul masculin; să nu aibă hipotensiune: TA < 100/60 mmHG; să nu aibă hipertensiune: TA > 130/80 mmHG; să nu fi avut sau să nu aibă următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, de tiroidă, anemie, gripă; să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale; femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 24 de ore înaintea donării.

Pentru ca donarea să se desfăşoare în condiţii bune se recomandă: odihnă suficientă în noaptea prealabilă donării; înainte de donare: alimentaţie uşoară, dar bogată în fier; se vor evita produsele bogate în grăsimi, prăjelile, fiind recomandate carnea slabă, peştele, cerealele, leguminoasele; aport crescut de apă şi evitarea băuturilor care conţin cofeină.

 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite