Doi copii răniţi într-un incendiu, duşi cu un elicopter la Spitalul „Gr. Alexandrescu“ din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţie pompieri. Foto: Arhivă
Intervenţie pompieri. Foto: Arhivă

Doi copii care au suferit arsuri în urma unui incendiu produs la o casă din satul mureşean Bord vor fi duşi, duminică, de la Târgu-Mureş la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie a decolat, duminică dimineaţă, de la Bucureşti pentru a-i prelua pe cei doi copii cu arsuri de la Târgu-Mureş, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Cei doi copii vor fi duşi la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu".

Doi copii au suferit arsuri şi un al treilea a murit în urma unui incendiu produs, sâmbătă seară, la o casă din satul mureşean Bord, al cărei acoperiş a luat foc şi s-a prăbuşit.

Potrivit ofiţerului de serviciu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea" al judeţului Mureş, Iulian Zidărescu, sâmbătă, în jurul orei 22.00, s-a primit un apel, prin 112, că la o casă din satul Bord, din comuna mureşeană Cucerdea s-a produs un incendiu. La faţa locului s-au deplasat atât echipaje ISU, cât şi de la SMURD şi Serviciile de Ambulanţă din Târgu-Mureş şi Târnăveni, fiind vorba despre mai multe victime. „Un acoperiş a ars şi s-a prăbuşit în interior, cauza incendiului e în curs de cercetare. Familia - compusă din părinţi şi patru copii - dormea la acea oră, iar faptul că unii dintre membrii acesteia au suferit arsuri le-a îngreunat evacuarea", a spus Zidărescu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, doi dintre copii au suferit arsuri de gradele I şi II pe 11% şi respectiv 25% din corp, iar o fetiţă în vârstă de 12 ani a fost găsită decedată după ce pompierii au reuşit să stingă incendiul, şi anume după aproximativ o oră. Un alt copil, care nu a suferit arsuri, a fost lăsat în grija unei rude, în timp ce părinţii, care de asemenea nu au suferit arsuri, au fost preluaţi de servicii specializate în consiliere psihologică.

Din primele informaţii, se pare că fetiţa a reuşit în primă fază să se salveze, dar a reintrat în casă, printr-o bucătărie, pentru a se asigura că niciun alt membru al familiei nu a rămas în locuinţă, iar apoi nu a mai reuşit să iasă.

Cei doi copii care au suferit arsuri au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a SMURD din Târgu-Mureş, de unde vor fi duşi la Bucureşti.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite