UPDATE / Doi primari mureşeni, condamnaţi la închisoare! Dorin Dăneșan, primarul Sighișoarei, se declară nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Dăneșan (centru) a fost ondamnat la închisoare (foto: flickr.com)
Primarul Dăneșan (centru) a fost ondamnat la închisoare (foto: flickr.com)

Atât primarul din Sighişoara, Dorin Dăneşan, cât şi edilul din comuna Apold, Sorin Bizo au fost condamnaţi de Instanţă. Dacă Dăneşan a fost condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu, Bizo a primit o pedeapsă cu suspendare pentru mărturie mincinoasă.

UPDATE 9.06: Primarul municipiului Sighișoara, Ioan Dorin Dăneșan, a fost condamnat de Judecătoria Sighișoara la un an si șase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals, săvârșite în scopul de a ascunde comiterea unei infracțiuni. Hotărârea judecătorească a fost atacată de avocatul primarului cu recurs. Dăneșan se declară nevinovat.
 
Primarul a mai primit o pedeapsă de patru luni închisoare și una de două luni de închisoare, pe lângă pedeapsa de 1 an și șase luni,  dar în baza unui articol din Codul Penal, pedepsele au fost contopite, "inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an și 6 luni inchisoare'.
 
"In baza art.81 Cod Penal, instanta dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 3 ani și 6 luni și atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art.83 Cod Penal privind revocarea suspendării condiționate", se arată în documentul emis de către Judectoria Sighișoara.
 
Magistrații au dispus desființarea totala a contractului de concesiune încheiat între Consiliul Local Sighișoara, în calitate de concedent, și SC Brain Plus SRL Târgu Mureș, în calitate de concesionar, precum și Dispoziția primarului municipiului Sighișoara.
 
Întrucât Consiliul municipal Sighișoara nu s-a constituit parte civilă, instanța a decis ridicarea măsurii sechestrului asigurator, măsură instituită prin Ordonanța din 8.05.2009 a Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu Mureș.

 "Bineînțeles că am dat recurs. Nu am nici cea mai mică vină. E vorba de o concesiune, despre care au fost efectuate mai multe verificări de la Corpul de Control al Prefecturii acum doi ani, de la Curtea de Conturi, în urma cărora nu s-a descoperit nimic nelegitim", a declarat primarul Sighișoarei.

Primarul din Sighişoara, Dorin Dăneşan, a fost condamnat de Judecătoria Sighişoara la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Primarul a atacat decizia cu recurs.

Primarul din Apold, Sorin Bizo, a primit o condamnare de un an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. Decizia dată de Curtea de Apel Târgu Mureş este definitivă şi irevocabilă. Prefectura Mureş aşteaptă decizia, urmând să dea ordinul de eliberare din funcţie a primarului.

Vom reveni cu detalii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite