Doi pui de tigru, atracţia Grădinii Zoologice mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi pui de tigru sunt hrăniţi cu biberonul de îngrijitorii Grădinii Zoologice. Pe lângă puii de tigru, la Zoo au venit pe lume maimuţe, ponei, cerbi şi mufloni, spre bucuria copiilor care îi pot vizita zilnic.

Mureşenii care vor vizita în acest zile Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, vor avea ocazia să vadă o mulţime de pui, care au venit recent pe lume. Atracţia Grădinii sunt cei doi pui de tigru siberian, care au venit pe lume în captivitate, dar au fost îngrijiţi cu drag de personalul Grădinii Zoologice.

Avem două femele de tigru siberian născute de opt săptămâni. Mama puilor nu a avut instinctul matern foarte dezvoltat, aşa că i-am luat puii din padoc şi i-am crescut la biberon. Acum îi scoatem câte o jumătate de oră la soare, iar din acest sfârşit de săptămână le vom amenaja un padoc special, unde vor putea fi vizitaţi de turişti”, a precizat Bereczki Balthazar, directorul Grădinii Zoologice din Târgu-Mureş.

Concurs pentru numele puilor

Puii de tigru sunt hrăniţi momentan cu biberonul, îngrijitorii oferindu-le orez şi carne tocată. Pentru a putea fi deosebiţi, puii vor fi botezaţi curând, iar numele lor va fi decis în urma unui concurs. 

E de apreciat că puii pot fi îngrijiţi şi aduşi la vârstă adultă. De data aceasta fiind  vorba de două femele îi vom lăsa pe copii să aleagă numele tigrilor. Lansăm o campanie de două sptămâni în care vizitatorii vin, o să-şi aleagă un nume, iar cel care va fi cel mai popular va fi ales pentru cei doi pui. Copiii vor câştiga tigrişori de pluş”, a spun primarul Dorin Florea. Pe lângă aceşti doi pui, la Grădina Zoologică mureşeană mai sunt încă şapte exemplare de tigru siberian.

Animale noi la Zoo

Nu doar puii de tigru sunt o noutate a Grădinii Zoologice ci şi cerbii lopătari şi muflonii. „În această perioadă, având în vedere că a fost dată în folosinţă rezervaţia pentru erbacee, am adus cerb lopătar, varianta albă şi neagră, dar şi muflon. Spre bucuria noastră avem deja şi urmaşi de la aceste specii”, a mai spus directorul Zoo.

Potrivit acestuia, în această perioadă mai toate animalele din Grădina Zoologică se înmulţesc, iar numărul puilor creşte de la o zi la alta. „E o perioadă când sunt fătări. Avem pui la căpriori, ponei, la maimuţe avem trei pui mici la padoc. E perioada când la fiecare specie ne putem aştepta la urmaşi”, a explicat Bereczki Balthazar.

Pe viitor se vor finaliza lucările la padocurile pentru urşi carpatini, ce se întind pe 5 hectare şi pentru cerbi ce se întind pe zece hectare, dar se lucrează şi la cele pentru girafe şi elefanţi, care vor fi populate cu 15 specii noi.

Lucrările de modernizare a Grădinii Zoologice au început în 2008, iar valoarea lucrărilor se ridică la 4 milioane de  euro.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite