Documentar despre călătoria refugiaților din Burma în Marea Britanie, la cinema Arta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
”Moving to Mars”, la cinema Arta
”Moving to Mars”, la cinema Arta

Mureșenii s-au obișnuit deja cu faptul că joia, la cinema Arta, au ocazia să urmărească un documentar britanic de excepție, accesul în sală fiind gratuit.

Acestea sunt proiectate în Sala Flora, începând cu orele 19.00. Filmele sunt subtitrate în limba română, astfel că toată lumea e așteptată la Arta pentru o lecție de cultură britanică.

Astăzi a venit rândul filmului „Moving to Mars”, un documentar fabulos, care descrie călătoria epică a două familii din Burma, dintr-o imensă tabără de refugiați de la granița dintre Burma și Thailanda, spre noile lor cămine din Regatul Unit al Marii Britanii. Uneori amuzantă, alteori emoționantă, povestea lor reprezintă practic o privire pătrunzătoare, fascinantă și unică asupra efectelor migrației, dar și asupra uneia dintre cele mai importante crize politice curente, cea din Burma.

Proiectul "British Documentary" la Târgu Mureș este inițiat de British Council Romania, partener al Asociației K'Arte, în cadrul programului "New Work New Audiences". Proiectul urmărește familiarizarea publicului român cu cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate la Festivalul Grierson din Marea Britanie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite