Târgu-Mureş: Distribuţia pe orizontală, soluţia pentru scăderea facturii la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Distribuţia pe orizontală, soluţia pentru  scăderea facturii la întreţinere
Târgu-Mureş: Distribuţia pe orizontală, soluţia pentru scăderea facturii la întreţinere

Mureşenii se arată tot mai interesaţi de racordarea la sistemul de distribuţie orizontală a sistemului de energie termică, care le oferă posibilitatea să facă economii la factura de întreţinere. În prezent, Energomur efectuează astfel de lucrări de racordare în 12 blocuri din oraş.

Furnizorul de agent termic Energomur SA a introdus un sistem de distribuţie orizontală a  energieie termice, care, potrivit reprezentanţilor instituţieie ar scădea factura la întreţinere a mureşenilor. „În prezent se derulează lucrările de realizare a sistemului de distribuţie pe orizontală în 12 blocuri, iar în anii trecuţi sistemul s-a realizat în 54 de blocuri deservind astfel 1500 de apartamente”, a precizat Törzsök Gyopár, responsabil comunicare al Energomur.

Sistemul se dovedeşte a fi viabil, astfel că alte 15 familii mureşene au renunţat la centrala termică proprie de apartament, racordându-se la sistemul de distribuţie pe orizontală realizat de Energomur în imobil.

Sistemul de distribuţie orizontală a energiei termice presupune întâi o debranşare de la vechile instalaţii din subsolul blocului. „Vechile instalaţii din subsolul blocului şi din apartamente dispar, iar în locul lor apar noi conducte de distribuţie pe care scării, realizate pe cheltuiala Energomur, la care se racordează fiecare apartament printr-un contor individual”, a precizat Tiberiu Pop, directorul economic al Energomur.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite