Distracţie şi adrenalină la Ziua Muntelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii pasionaţi de munte vor avea parte mâine de o serie de evenimente sportive atât pe uscat cât şi pe apă, menite să-i binedispună şi să le satisfacă pofta de adrenalină.

În cadrul celei de-a şaptea ediţii a Zilelor Muntelui, participanţii se vor putea înscrie la unul sau la toate cele trei competiţii organizate de Asociaţia Salvatorilor Montani Mureş. Astfel, de la ora 11.00 este programat un concurs de alergare pe o distranţă de 6 km pentru adulţi şi 1,5 km pentru copii. Participanţii vor lua startul de la Grădina Zoologică şi vor alerga pe pista de pe Platoul Corneşti.

Competiţii pe malul Mureşului

De la ora 16.00 este programat un concurs de căţărare pe un perete artificial înalt de 7 metri. Competiţia va avea loc pe malul râului Mureş, în dreptul pistei de karting.  Tot acolo se va desfăşura şi ultimul concurs, ce se va adresa iubitorilor de caiac. Aceştia vor putea să-şi demonstreze abilităţile de a depăşi obstacolele amplasate de organizatori pe apă.

Echipamentele sportive pentru această probă vor fi asigurate de către organizatori. „Participanţii se vor putea înscrie gratuit  la trei categorii- copii, fete şi băieţi. Cei mai buni la fiecare consurs vor fi premiaţi cu artiscole sportive, echipamente de urcat pe munte şi diplome”, a precizat Kovacs Robert, organizator al Zilelor Muntelui. Potrivit acestuia, la ediţia de anul trecut au fost prezenţi peste 200 de mureşeni. „Sperăm că la ediţia de anul acesta numărul acestora să fie mai mare. Scopul evenimentului este de a promova turismul montan, de a-i atrage pe mureşeni spre natură şi implicit spre munte”, a mai spus Kovasc Robert. 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite