Distracţie şi relaxare de 1 Mai în staţiunile judeţului Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelurile şi pensiunile se întrec în oferte atractive pentru turiştii care aleg să petreacă un 1 Mai de vis. Anul acesta, 1 Mai va fi în duminică, ceea ce le permite mureşenilor să petreacă un weekend întreg în cele mai frumoase locuri din judeţ.

Chiar dacă o mare parte dintre mureşeni vor sărbători Ziua Muncii cu un grătar la marginea oraşului, nu puţini vor fi cei care vor petrece un weekend de neuitat la Sighişoara, Sovata sau Praid, mai ales că meteorologii au pronosticat temperaturi ridicate şi vreme însorite în duminica de 1 Mai.

Cetatea Medievală a Sighişoarei este o ţintă demnă de luat în considerare în acest an, de 1 Mai. În cazul în care doriţi să vizitaţi muzee şi să retrăiţi atmosfera medievală, localitatea mureşeană este ideală. Cazarea la pensiunile din Sighişoara variază între 65 de lei (Andrea Maria) şi 230 de lei (Hotel Sighişoara - mic dejun inclus), în timp ce un pat la hostel costă în jur de 40 de lei la Burghostel, în funcţie de numărul de turişti care se cazează în camere.

Evident, dacă turiştii vor opta pentru un sfârşit de săptămână luxos, în care să uite de grijile zilnice, hotelurile şi pensiunile de lux din Cetatea Medievală oferă pachete al căror preţ ajunge la 100 de euro (Hotel Korona, apartament de lux cu un dormitor, 98 de euro sau Hotel Binderbubi, suită senior la 100 de euro) şi care garantează un 1 Mai de vis.

Picnic de 1 Mai la Sovata

În cazul în care vă doriţi un 1 Mai în cea mai frumoasă staţiune din Mureş, puteţi opta pentru Daniubius Spa Resort sau hotelul balnear Brădet, unde două nopţi cu demipensiune (mic dejun şi cină) costă 329 de lei, respectiv 189 de lei, pentru două nopţi. Oferta include acces la bazinele cu apă dulce şi sărată, piscină, jacuzzi, baie Kneipp alternativă pentru picioare, acces la bazin pentru copii, saună finlandeză, saună cu aburi, infrasaună, aromasaună, bazin de imersie totală după saună, cameră de relaxare, sala de fitness şi halate de baie.

În perioada 30 aprilie-1 Mai, adminitratorii hotelurilor vor organiza picnicuri pe malul lacurilor sărate, unde vor servi contra cost crenvurşti, mititei,  bere la dozator şi îngheţată.

Trei zile autentice la ţară

Localitatea Praid este cunoscută pentru mina de sare şi pentru peisajele minunate pe care le „oferă”, astfel încât locul este ideal pentru cei ce doresc un sejur rustic de 1 Mai.

Cu 796 de lei de persoană, la Pensiunea Ştefania, veţi putea petrece trei zile de neuitat cu vizitarea salinei, a cetăţii Rabsonne şi cu iniţiere în olărit, pregătirea gulaşului unguresc, plus vizitarea stânelor din zonă, unde modul de viaţă al ciobanilor a rămas neschimbat după trecerea secolelor.

În plus, turiştii vor putea mulge oi şi să pregătească tradiţionala mămăligă cu brânză de oaie alături de ciobani.Cazarea şi mâncarea sunt incluse în preţul pachetului turistic.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite