Distracţia la Weekend, limitată de regulamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu siguranţă, Complexul de Agrement Mureşul, cunoscut şi ca Weekend, este locul în care toţi mureşenii, indiferent de vârstă, îşi petrec cel puţin câteva zile din fiecare sezon estival.

Având spaţiu destinat plajei, bazine pentru înot şi bălăcit, spaţii de joacă pentru copii, terenuri de baschet, tenis şi fotbal, plus deja clasicele terase cu mâncare şi băutură din belşug, Weekend-ul poate fi văzut ca un tărâm complex al relaxării şi evadării din tumultul cotidian.

Totuşi, cel puţin pe hârtie, distracţia nu este permisă în orice condiţii. La o simplă citire a „Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Serviciului public Administraţia Complexului de Agrement şi Sport Mureşul” aflăm că vizitatorii complexului nu au voie să sară în bazine sau să se joace cu mingea în alte locuri decât cele strict destinate sportului. În plus, în ceea ce priveşte ambarcaţiunile din „bazinul de bărci”, regulile sunt mult mai stricte. Astfel, se interzice urcarea în ambarcaţiune a mai multor persoane decât numărul de locuri prevăzut pentru aceasta, închirierea ambarcaţiunilor persoanelor aflate în stare de ebrietate, consumul de alcool la bordul ambarcaţiunii, săritul în apă şi balansarea bărcii sau chiar urcarea în ambarcaţiuni cu animale de companie. Nici cu rolele nu e voie să ne dăm în Weekend.

image


                         
„De ochii lumii”

Reprezentanţii administraţiei Weekend-ului afirmă, însă, că regulile sunt maleabile, iar limitele impuse de regulament pot fi trecute cu vederea. „Pe noi ne interesează ca lumea să se simtă bine. Evident, în zilele în care nu avem foarte mulţi vizitatori în Complex, se permit şi săriturile în bazin, cât timp acestea nu –i deranjează pe ceilalţi. De cele mai multe ori, salvamarii fluieră după cei care sar, îi atenţionează verbal, după care nu mai sunt probleme. Intervine ruşinea faţă de semeni. În 12 ani nu am dat nici măcar o amendă pentru săritul în bazine”, ne-a precizat Ioan Cârcu, administratorul complexului.

Mulţi mureşeni rămân surprinşi atunci când li se atrage atenţia că nu au voie să facă anumite lucuri trecute în Regulamentul de Funcţionare. Totuşi, spun administratorii Weekend-ului, nu puţine sunt cazurile în care rămân surprinşi la rândul lor de lipsa de civilizaţie a localnicilor. „Din cauza rolelor am fost nevoiţi să schimbăm bucăţi de gresie din jurul bazinelor, astfel că nu le mai permitem mureşenilor accesul cu ele în complex. Mai ales că foarte multe femei cu bebeluşi în cărucioare ni s-au plâns că sunt deranjate de persoanele care se dau cu role. Totuşi, cu bărcile am avut foarte multe probleme. Mulţi au stricat bărci pentru că se întreceau şi se ciocneau intenţionat cu ele, alţii pentru că transbordau chiar şi dublul capacităţii unei bărci. Nu am avut de ales şi a trebuit să le cerem contravaloarea ambarcaţiunilor, atât timp cât a fost evidentă intenţia de distrugere sau neglijenţa crasă”, a completat Cârcu. 

În cazul deteriorării ambarcaţiunii sau echipamentelor însoţitoare, vinovaţii sunt nevoiţi să achite contravaloarea lor, respectiv    50 de lei pentru o vâslă sau chiar 5.000 de lei pentru o barcă de 5 persoane.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite