Dinu Iancu Sălăjan va concerta la Sărbătoarea Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii sunt aşteptaţi la Sărbătoarea Vinului
Mureşenii sunt aşteptaţi la Sărbătoarea Vinului

Mureşenii sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână în Cetatea Medievală, unde va avea loc cea de-a XI-a ediţie a „Sărbătorii Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti”.

Aroma vinului de casă şi a mustului ardelean se va contopi cu cea a puilor la proţap în ceea ce se anunţă a fi cea mai spectaculoasă manifestare populară a acestei toamne, la Târgu-Mureş. Şi-au anunţat participarea cele mai importante podgorii româneşti, astfel că finii cunoscători ai vinului sau doar simplii „degustători” au acum ocazia să guste mustul din acest an sau să încerce producţii ceva mai vechi.

Au fost invitate şi trei podgorii renumite din străinătate, „Tokai” şi „Egri”, din Ungaria, precum şi „Glăjani”, din Republica Moldova. Acestora li se alătură şi podgorii româneşti, precum Lechinţa, Jidvei, Cotnari, Recaş, Dealu Mare, Pietroasele sau Culpiu. În plus, pe lângă mâncare şi băutură bună, evenimentul îi va aduce pe scena din cetate pe unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti populari din Transilvania, precum Aurel Tămaş, Silvia Oltean, Nelu Şopterean, Ciprian şi Mihaela Istrate, Leontina Pop şi nu în ultimul rând, Dinu Iancu Sălăjan.

Concurs de gătit


Ca în fiecare ediţie a manifestării, organizatorii îi aşteaptă pe mureşeni să îşi demonstreze talentul gastronomic în cadrul tradiţionalului concurs de gătit. Mâine, de la ora 10.00, toţi gospodarii sunt aşteptaţi să îşi pună pe tapet reţetele tradiţionale, transmise din generaţie în generaţie.

Evident, juriul va fi format din vizitatorii Cetăţii, care vor gusta din toate delicatesele gătite de participanţii la concurs şi vor oferi astfel un verdict obiectiv la finalul concursului. Cei mai buni bucătari vor primi diplome care le vor atesta oficial talentul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite