Dezbatere la Colegiul „AL. Papiu Ilarian” despre consumul de alcool şi droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezabere poliţişti-elevi la Papiu
Dezabere poliţişti-elevi la Papiu

Poliţia Mureşeană derulează, în parteneriat cu cei de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, un proiect de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor intitulat „Implicarea face diferenţa între bine şi rău”.

Proiectul se derulează în anul şcolar 2011-2012 şi constă în organizarea de întâlniri între poliţişti, specialişti din diferite domenii şi elevi de liceu. Până în prezent au fost desfăşurate trei astfel de întâlniri, discuţiile vizând problematica legăturii dintre consumul de alcool/substanţe etnobotanice şi geneza actului infracţional.

Săptămâna aceasta a avut loc a patra activitate din proiect, la care au participat 156 de elevi din clasele VII, XI şi XII, însoţiţi de cadre didactice. Întâlnirea s-a axat pe 3 direcţii. Coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a prezentat în prima parte a activităţii o serie de exemple de evenimente tragice în care au fost implicaţi tineri, accentuând necesitatea de a ne gândi cu toţii care sunt motivele care îi duc pe adolescenţi, pe tineri, în sfera criminalităţii sau a victimizării. Mai mult, au fost accentuate reperele pe care ar trebui să le căutăm în viaţă, în special în această „lume diversificată” în care trăim.

„Flaviu”, un fost dependent de alcool, le-a împărtăşit elevilor din tragicele lui experienţe personale şi modul viclean în care alcoolul poate pune stăpânire pe viaţa ta, chiar atunci când crezi că ai totul sub control.

Reprezentanta poliţiei rutiere a adus elevilor informaţii interesante despre „alcoolul la volan”, completate de fotografii şi un scurt film care să îi ajute să înţeleagă realitatea crudă a inconştienţei la volan.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite