Delicatesele se vor „duela” în Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Gastropan, cei mai buni maeştrii brutari, cofetari şi bucătari români şi străini vor prezenta cele mai noi creaţii culinare. Gastronomia, panificaţia, patiseria şi cofetăria vor fi ridicate la rang de artă în cadrul celui mai important eveniment de acest gen organizat în oraşul nostru, de mâine şi până duminică.

Demonstraţii de gătit, sculptură decorativă în fructe şi legume, moduri de preparare a cocktailurilor - cu degustare, demonstraţii de gelaterie şi îngheţată artizanală şi demonstraţii din arta ciocolateriei, toate acestea vor putea fi experimentate de mureşenii care vor alege să-şi petreacă sfârşitul de săptămână în pavilionul expoziţional al complexului hotelier President din Târgu-Mureş.

Nu e vorba de o nuntă de lux sau de o petrecere ieşită din comun, ci de ediţia 2011 a Gastropan, expoziţia internaţională de panficaţie, cofetărie, gastronomie şi HoReCa (acronimul pentru industria ospitalităţii: Hoteluri, Restaurante, Catering). Ajunsă la ediţia a treia, expoziţia Gastropan va avea cea mai mare amploare din ultimii ani, deoarece peste 90 de furnizori din ţară şi străinătate vor prezenta soluţii de ultimă oră pentru afacerile de profil, spaţiul expoziţional fiind de 4.000 de metri pătraţi. „Expoziţia va fi un bun prilej pentru mureşeni de a observa cât mai bine ce înseamnă, de fapt, gastronomia. Sunt aşteptaţi la eveniment peste 8.000 de vizitatori”, ne-a declarat Váradi Erdős Ildikó, directorul expoziţiei.

Concursuri cu premii

În premieră, anul acesta va fi premiată pâinea a cărei caracteristici respectă criteriul autenticităţii, fiind realizată după reţete, tradiţii şi metode de fabricare specific româneşti. Expoziţia foto „Omul şi Pâinea” va fi, de asemenea, o altă atracţie importantă a evenimentului. Cele mai reuşite 30 de creaţii fotografice înscrise la concursul foto, desfăşurat on-line cu ocazia Zilei Mondiale a Pâinii 2010, au fost selectate şi vor fi expuse la expoziţia GastroPan. În plus, brutarii şi cofetarii artizani, dar şi bucătarii, indiferent de nivelul de pregătire, sunt aşteptaţi să se înscrie gratuit la Concursurile „Etalează-ţi Aptitudinile”, unde vor avea şansa de a câştiga cupe şi premii valoroase, dar mai ales de a fi descoperiţi de cei mai importanţi specialişti ai breslei şi de a fi admiraţi de public. Mureşenii vor putea lua parte la Gastropan de mâine între orele 10.00 şi 18.00 sau 17.00 (duminica). Accesul publicului este gratuit.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite