Delicatese tradiţionale şi naturale în Cetatea Sighişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâncăruri tradiţionale la Slow Food Sighişoara
Mâncăruri tradiţionale la Slow Food Sighişoara

Târgul de produse tradiţionale româneşti este organizat pentru a doua oară la Sighişoara. Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Terra Madre, ziua internaţională Slow Food, sărbătorită în lume pe 10 decembrie 2010.

De azi şi până mâine seară, mureşenii vor putea degusta şi achiziţiona produse tradiţionale româneşti la târgul de Slow Food organizat în Parcul Central sin Sighişoara. Scopul manifestării este acela de a proteja, savura şi promova alimente provenite de la mici producători şi fermieri.

Târgul Slow Food Sighişoara va aduce în faţa iubitorilor de mâncăruri tradiţionale şi naturale cunoscutele gemuri sau murături de Saschiz, pâinea de casă de Sighişoara, vinuri de Târnava, produse de apicultură şi brânzeturi realizate după reţete seculare, păstrate intacte de-a lungul timpului. „Sighişorenii şi turiştii aflaţi în această zonă a ţării sunt aşteptaţi între orele 10.00 şi 18.00 să îşi cumpere bucatele pentru masa de Crăciun de la producătorii care păstrează în mod real tradiţiile părinţilor şi bunicilor noştri. Produsele comercializate sunt 100% naturale, fără adaosuri şi aditivi artificiali”, spun organizatorii. 

Cumpărături pentru sărbători

Atât localnicii, cât şi turiştii care se perindă prin Cetatea Medievală a Sighişoarei, sunt aşteptaţi la târgul de Slow Food pentru a-şi completa cămara cu produse româneşti pentru masa de Crăciun sau de Anul Nou. În plus, la eveniment vor participa o serie de fundaţii şi ONG-uri care îşi vor prezenta activitatea în comunitate şi vor organiza o serie de manifestări menite să-i introducă pe vizitatori în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Accesul publicului este gratuit, la eveniment fiind aşteptaţi în jur de 5.000 de vizitatori.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite