Decoraţiuni de Crăciun 3D la Târnăveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brad uriaș în centrul Mureșului
Brad uriaș în centrul Mureșului

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în plină desfăşurare în judeţul Mureş. Târnăveniul investeşte 10.000 de euro în decoraţiuni, spre deosebire de Târgu-Mureş, care va fi decorat cu elementele din 2009.

Târnăveniul va avea un aspect european cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pentru prima dată în istoria micuţului oraş mureşean, centrul va fi decorat cu figurine luminoase 3D. Consilierii locali  au aprobat în şedinţa de consiliu achizitionarea unor asemenea obiecte de decor, astfel că localnicii vor simţi cu adevărat atmosfera de sărbătoare. Figurinele vor înfăţişa sania Moşului, pe Moş Crăciun, un om de zăpadă şi un brad de Crăciun şi reprezintă o noutate în domeniul decoraţiunilor de sărbători. Acestea sunt perfecte pentru amplasarea în locurile publice deoarece atrag privirile trecătorilor şi subliniază specificul Crăciunului. Figurinele vor avea înălţimi cuprinse între 2,5 şi 5 metri şi sunt confecţionate din carpetă decor cu leduri 3D. Investiţia totală în elementele de decor este de 10.000 de euro, bani proveniţi din bugetul local.

La Târgu-Mureş, ca-n 2009

Criza se simte la nivelul bugetului local, astfel că Târgu-Mureşul va arăta la fel ca anul trecut de sărbărtori. Potrivit reprezentanţilor muncipalităţii, nu vor fi cumpărate ornamente noi pentru decorul oraşului, ci vor fi utilizate cele de anul trecut. Astfel, bradul din centrul oraşului va avea circa 300 de globuri, 800 de metri de beteală şi peste un kilometru de luminiţe. Acestea vor fi stinse în jurul orei 23.00, pentru a se putea face economie la curentul electric. „Vom înlocui beculeţele sparte sau stricate, dar în rest, ornamentele vor fi aceleaşi de anul trecut. În plus, în Cetate vom amenaja Orăşelul Copiilor, unde va mai fi împodobit un brad”, ne-a declarat Florin Moldovan, director adjunct al Administraţiei Domeniului Public Mureş.

În cartierele mureşene vor fi decorate toate parcurile, cu ghirlande şi figurine luminate, la fel cum şi stâlpii de pe marginea străzilor vor avea elemente de decor electrice.

Brad uriaş în locul Ceasului Floral


Ca în fiecare an, spaţiul ocupat de Ceasul Floral devine loc de pelerinaj şi fotografii pentru mureşenii care îşi doresc să aibe o amintire de la bradul de Crăciun decorat în centrul oraşului. Bradul care va lumina sufletele mureşenilor de Crăciun a fost adus cu un trailer special de la Ocolul Silvic Fâncel, situat pe Valea Gurghiului şi a fost deja montat. Acesta are 105 ani vechime şi o înălţime de 25,5 metri, dintre care doi metri vor fi în pământ. Diametrul crengilor la baza bradului este de 10 metri, iar pomul cântăreşte şapte tone.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite