Târgu-Mureş: Decontări dubioase votate de consilierii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Decontări dubioase votate de consilierii locali
Târgu-Mureş: Decontări dubioase votate de consilierii locali

Consilierii Locali au votat ieri decontarea sumelor pentru deplasarea unei delegaţii mureşene în Turcia. Banii decontaţi pentru deplasare sunt pentru patru persoane, deşi gazdele suportau cazarea şi masa invitaţilor.

Consilierii locali din Târgu-Mureş au aprobat în şedinţa de ieri sumele pentru deplasarea delegaţiei municipalităţii în staţiunea Guzelcamli din Turcia la invitaţia omologilor turci la Festivalului Sezonului, în perioada 23 – 28 iulie 2009.

Proiectul de hotărâre aprobat de Consiliu Local prevede decontarea a 9.600 de lei pentru transport şi 1.880 de dolari pentru masă şi cazare pentru patru persoane timp de patru zile. Problema este că în Turcia au plecat doar trei reprezentaţi ai municipalităţii.

Mai mult, pentru două zile din cel patru, cazarea şi masa au fost suportate de municipalitatea turcă din Guzelcamli. Astfel, pentru două zile ale acestei deplasări s-a plătit de două ori, atît de către edilii turci cât şi de cei din Tîrgu-Mureş.

"Cazarea şi masa au fost asigurate de către municipalitatea turcă. A fost vorba de două diurne dus-intors plătite cu 100%, respectiv două diurne pentru două zile unde sunt asigurate serviciile de cazare şi masa", a explicat pentru Realitatea TV directorul executiv adjunct de la primăria Târgu-Mureş, Aurel Trif. Consilierul local Bakos Levente, unul dintre membrii delegaţiei, recunoaşte şi el că municipalitatea turcă a asigurat cazarea şi masa pentru două zile ale deplasării. „Hotelul şi cazarea pentru două zile a fost plătită de municipalitatea turcă”, a spus Bakos.

Deplasare pe bani publici

În delegaţia respectică au plecat trei persoane, consilierul local Bakos Levente, directorul executiv al Direcţiei pentru integrare europeană, Korpadi Gyorgy şi Marta Maior, directorul Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu-Mureş. În proiectul de hotărâre aprobat ieri de consilierii locali, se prevede decontarea sumelor pentru patru persoane. “Se aprobă finanţarea din bugetul local a cheltuielilor de deplasare în valoare de 1.880 USD + 9.716 lei, conform cursului valutar dat de BNR la data efectuării schimbului, pentru delegaţie de 4 persoane”, se arată în hotărârea adoptată ieri de consilierii locali mureşeni.

Cuantumul cheltuielilor

În cazul de faţă vizita în Turcia se înscrie în categoria I de deplasare, conform anexei Hotărârii Guvernului nr.518/10 iulie 1995, modificată şi completată de H.G. nr. 436/30 aprilie 2002, privind Drepturile şi obligaţiile personalului trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar. Pentru deplasare în Turcia diurna votată de consilierii mureşeni este de 760 de dolari, cazarea 1.120 de dolari, transportul la 9.600 de lei, iar asigurarea medicală la 116 de lei.

Alte excursii

CL a mai avizat ieri decontarea cheltuielilor în cuantum de 630 euro şi 5.400 lei pentru o delegaţie care a fost în Budapesta în perioada 16-20 iulie şi încă 237,5 euro pentru o delegaţie care va merge la Kecskemet Ungaria în perioada 17-19 august. “Am lucrat mult pe relaţiile internaţionale, suntem mândri că avem oraşe înfrăţite, aceste întâlniri sunt de ani de zile la nivel de reciprocitate, nu e bine să compromitem aceste relaţii”, a spus viceprimarul Csegzi Sandor.  

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite