De câţi medici are nevoie judeţul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalele noastre ar mai avea nevoie de peste 200 de medici şi 300 de infirmiere pentru a funcţiona în condiţii normale. Ministerul Sănătăţii a publicat listele cu posturile vacante, pe specialităţi şi categorii, la nivel judeţean şi naţional pentru care personalul medical, dar şi cel auxiliar, va putea opta în următoarea perioadă.

Ministerul Sănătăţii a publicat pe site-ul propriu un centralizator în care sunt prezentate toate posturile vacante în spitalele din judeţul Mureş, atât personal medical, cât şi auxiliar. Veştile sunt bune pentru tinerii care aleg să lucreze în sistemul medical local în dauna emigrării pe piaţa muncii de afară.

Aşa cum am promis săptămâna trecută, publicăm din timp posturile vacante unde se poate organiza redistribuirea, astfel încât informaţia să poată ajunge la fiecare dintre cei implicaţi. Vreau să subliniez faptul că în sistemul de Sănătate avem nevoie de personal medical şi nici măcar un medic sau asistent medical nu este în pericol de a-şi pierde postul”, a afirmat Cseke Attila,  ministrul Sănătăţii. Asigurările ministrului referitoare la siguranţa posturilor este logică, în condiţiile în care personalul medical este deficitar în mai toate judeţele din ţară.

Ce se caută în medicina mureşeană


În total, e necesară acoperirea a 202 posturi de medicină generală, dintre care 39 sunt pentru terapie intensivă. Este, de asemenea, necesară acoperirea a 22 de posturi în medicina de urgenţă. Nu doar medicii sunt la mare căutare. Ar mai fi nevoie de 20 de logopezi, sociologi, profesori CFM, kinetoterapeuţi şi asistenţi sociali în spitalele mureşene pentru ca acestea să funcţioneze normal. În plus, e nevoie de 300 de infirmiere, 51 de şoferi şi aproape 500 de persoane care să lucreze în spitale pe posturi mediu-sanitare.

La Spitalul Clinic de Urgenţă e nevoie de 84 de medici specialişti şi 61 la Spitalul Clinic Judeţean. În aceste condiţii, mureşenii cu studii medicale trebuie să aştepte decizia Ministerului în ceea ce priveşte redistribuirea posturilor vacante, pentru a putea participa la concursurile pentru ocuparea acestora.

Mediciniştii îşi aşteaptă soarta

Condiţiile în care se va realiza procesul de redistribuire, etapele şi paşii pe care personalul sanitar trebuie să îi facă pentru ocuparea unui post vor fi aprobate azi prin Ordin al ministrului Sănătăţii. Redistribuirea propriu-zisă a  personalului va începe în data de 1 aprilie 2011, se va desfăşura în mai multe etape şi va dura cel mult 60 de zile.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite