De azi începe goana pentru ajutoarele de încălzire acordate de Municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi începe depunerea cererilor pentru ajutoarele de încălzire
Azi începe depunerea cererilor pentru ajutoarele de încălzire

Începând de astăzi se depun la biroul Primăriei, de la Teatrul de Vară, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire. Ajutoarele se accordă în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie.

Formularele de cerere şi declaraţie pe propria răspundere se ridică şi se depun completate, împreună cu documentele doveditoare, la biroul Primăriei municipiului Târgu-Mureş din Piaţa Trandafirilor numărul 42 (la Teatrul de Vară), începând de azi și până la data de 31 octombrie, de luni până vineri între orele 8:00 – 15:00.

Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei acordat din bugetul de stat, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure. Ajutoarele pentru energie termică se acordă prin compensarea procentuală aplicată la contravaloarea energiei termice consumate lunar de consumatorul vulnerabil, în limita consumului mediu lunar.


Pentru persoanele singure ale căror venituri se situează între 786,1 lei şi 1.082 lei compensarea procentuală este de 10%. Mureșenii singuri cu venituri până la 615 lei, compensarea procentuală este mai mare cu 10% faţă de proporţiile stabilite pentru familie.

În cazul familiilor și persoanelor singure, beneficiare ale ajutorului social, stabilit potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, compensarea procentuală se acordă în proporţie de 100%. Pentru familiile şi persoanele singure, beneficiare ale ajutorului social stabilit potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare, ajutorul pentru combustibili solizi sau petrolieri este de 58 lei.


La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, obligaţii legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent şi alte creanţe legale.

Studenţii care, locuiesc singuri, se mai află în întreţinerea părinţilor (nu realizează venituri proprii) şi solicită ajutor de încălzire, vor prezenta documentele de mai sus de la localitatea de domiciliu, împreună cu contractul de închiriere şi adeverinţă de la primăria de domiciliu din care să rezulte că familia lor nu a solicitat ajutor de încălzire.

Pentru verificarea îndeplinirii de către solicitant a condiţiilor de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, cererea şi declaraţia pe proprie răspundere trebuie să fie însoţite de documente doveditoare privind componenţa familiei, veniturile realizate şi bunurile deţinute de membrii acesteia.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite