Datoriile la Finanţe ale mureşenilor sunt în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Mureş a anunţat că în primele şase luni ale anului 2010 nivelul datoriilor acumulate de mureşeni se ridică la 123,7 milioane de lei faţă de 114,4 milioane de lei cât se înregistrau la finele anului trecut.

Principala cauză pentru creşterea arieratelor o constituie criza econimică, ce a afectat capacitatea financiară a firmelor mureşene. Până la finele anului, ANAF speră să recupereze peste 101 de milioane de lei din aceste debite restante. P

rincipalul mod de recuperare a acestor datorii o constituie executarea silită. „În primele şase luni ale anului 2010, ponderea încasărilor realizate prin aplicarea măsurilor de executare silită, în totalul veniturilor încasate a fost de 12,09%, depăşindu-se astfel planul optim stabilit de ANAF, care era de 10%”, a precizat Alexandru Iclănzan , director executiv al Direcţiai Generale a Finanţelor Publice Mureş.

Pentru că mulţi agenţi economici încearcă să se sustragă de la plata obligaţiilor către stat, inspectorii ANAF au demarat 980 de verificări la persoane juridice şi 640 la persoane fizice. În urma neregulilor constatate firmele mureşene au avut de plătit suplimentar 56,8 milioane de lei pe semestrul I al acestui an, iar persoanele fizice au avut de plătit încă 8,3 milioane de lei. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite