Târgu-Mureş:Portret/Jani Dalma pune baschetul pe primul plan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşeanca este o jucătoare de bază la BC Gravity şi consideră baschetul ca fiind cel mai important lucru din viaţa ei.

Baschetul este un sport de mare tradiţie în oraşul nostru. Istoria defunctei Herlitz Mobex este continuată de Baschet Club Mureş, care atrage mii de fani la fiecare meci din Sala Sporturilor. Nici fetele nu stau departe de fenomen, iar Dalma este dovada vie a pasiunii cu care este tratat baschetul în Târgu-Mureş.

„Aveam 8-9 ani atunci când m-am apucat de baschet. Petreceam foarte mult timp în curtea şcolii sau în faţa blocului jucându-mă cu mingea. Mereu am fost o fire sportivă şi am practicat mai multe sporturi, printre care şi atletismul, dar baschetul a fost şi este marea dragoste a vieţii mele. Chiar dacă am câştigat multe medalii şi diplome la cursele de atletism, nimic nu mă face să mă simt mai liberă decât jocul de baschet”, spune mureşeanca.

Cea mai bună jucătoare
Atuul principal al fetei îl reprezintă procentajul de reuşită la aruncările de 3 puncte. Când e pe terenul de joc, uită de toate problemele de zi cu zi şi se concentrează 100% pe ceea ce are de făcut în timpul meciului. Pasiunea pentru baschet a ajutat-o să fie desemnată cea mai bună sportivă a liceului ei în 2009. „Chiar dacă am concurat cu băieţi, cei de la Bolyai m-au ales cea mai bună sportivă a anului. A fost un moment extrem de emoţionant pentru mine, dar care m-a ambiţionat să merg mai departe la acelaşi nivel, sau chiar la unul mai ridicat. Cu BC Gravity am jucat în divizia B, m-am antrenat de câte 5 ori pe săptămână şi simt că am crescut din punct de vedere valoric”, recunoaşte Dalma.

Meciurile oficiale au călit-o şi au maturizat-o, deoarece a ajuns să folosească atmosfera din tribune în favoarea ei. „Susţinătorii sunt foarte importanţi în orice activitate, mai ales în sport. Mereu am avut alături familia şi prietenii, iar la meciuri e fenomenal să simţi publicul de partea ta. Dai totul pe teren când ştii că cei din tribune cred cu adevărat în tine”, e de părere tânăra.

Medicină vs baschet
Studentă în anul I la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, sportiva îşi împarte viitorul în două. Pe de o parte, îşi doreşte să devină doctoriţă, dar pe de altă parte simte că la baschet nu ar putea renunţa niciodată. „Îmi doresc să fiu doctoriţă, să îi învăţ pe cei din jurul meu despre importanţa unei vieţi sănătoase şi despre cât de important este sportul pentru un trai fericit. Baschetul e un sport care mă pregăteşte pentru viaţă şi la care nu voi renunţa atât timp cât voi fi în stare să bat mingea pe terenul de joc”, declară Jani Dalma.

Profil

Născută
27 martie, 1990, la Târgu-Mureş

Activitate
Studentă

Educaţie
Liceul Bolyai Farkas

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place
„Îmi plac oamenii care au încredere în ei, care cred cu adevărat în propriul potenţial. Îmi place deosebit de mult muzica, în special genurile rap şi rnb. Mi-a plăcut foarte mult să vizitez oraşul Leeuwarden, din Olanda. A fost o experienţă minunată”, spune tânăra.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii pesimişti, sau cei care nu acordă o prea mare importanţă vieţii de zi cu zi. Eu sunt o fire ambiţioasă, îmi place să am fiu înconjurată de oameni ambiţioşi, deci nu îmi plac persoanele lipsite de acestă calitate”, recunoaşte Dalma.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de importantă e revenirea lui Cooley la BC Mureş?
J.D.: Cred că da, însă mai întâi de toate trebuie să se obişnuiască repede cu noii jucători, pentru că echipa e în proporţie de 90% schimbată faţă de precedentul sezon. Cooley este un jucător foarte bun, dar uneori pare să fie foarte încrezut.

Crezi că echipa are şanse la play-off?
J.D.: Eu chiar cred în echipa asta, dar se pare că jucătorii nu au destulă încredere în ei. Părerea mea e că dacă băieţii ar da dovadă de mai multă determinare în joc, ar putea ocupa o poziţie mai bună decât cea din sezonul trecut al primei divizii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite