Târgu-Mureş: „Ţepele“ cu bani europeni costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA Mureş i-au trimis în judecată pe Liviu Tubak - preşedinte al Asociaţiei Composesoratului Casinul Nou şi pe Tulit Miklos - membru în Consiliul de Administraţie, pentru folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru a obţine ilegal fonduri din partea Comunităţii Europene.

Potrivit rechizitoriului, Composesoratul a primit subvenţii în 2008 pentru o suprafaţă mult mai mare decât cea reală, motiv pentru care reprezentanţii APIA au suspendat acordarea de subvenţii. Pentru a putea beneficia în continuare de sprijinul acordat din fonduri europene, cei doi inculpaţi au încheiat în fals, în martie 2009, contracte de arendă între Asociaţie şi trei firme în care cei doi aveau calitatea de administratori.

Astfel, ei au cerut  în continuare subvenţia în 2009 şi 2010. Ca urmare a cercetărilor declanşate, APIA nu a mai efectuat plăţile pentru 2010 şi s-a constituit parte civilă cu suma de 72.157,38 lei. În vederea recuperării sumei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile aparţinând inculpaţilor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite