Târgu Mureş: DNA a dispus cercetarea a patru mureşeni pentru falsuri în îmnatriculări de autoturisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: DNA a dispus cercetarea a patru mureşeni pentru falsuri în îmnatriculări de autoturisme
Târgu Mureş: DNA a dispus cercetarea a patru mureşeni pentru falsuri în îmnatriculări de autoturisme

Unul dintre inculpaţi, ofiţer la Înmatricultări, s-a folosit de numele unor persoane cu handicap pentru a obţine foloase materiale. ANAF s-a constituit parte civilă cu suma de 113.439,08 lei, iar dosarul a fost înaintat Judecătoriei Târgu Mureş.

Patru persoane au fost trimise în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş, pentru acordarea de autorizaţii provizorii de circulaţie şi a înmatriculat permanent, pe numele unor persoane cu handicap scutite de plata taxei de primă înmatriculare la şase autoturisme. Este vorba de Gheorghe Ştefan Florea, ofiţer de poliţie de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Mureş, şi complicii Ervin Eugen Filimon, şofer, Nicolae Fărcaş – coordonator transport la firma SC Salubriserv SA şi pensionarul Molnar Istvan.

Pentru a face posibilă eludarea obligaţiilor de plată a taxei de primă înmatriculare, inculpatul Gheorghe Ştefan Florea a efectuat în perioada septembrie 2007 – iunie 2008, verificarea documentelor, a acordat autorizaţiile de circulaţie provizorie, a aprobat înmatricularea permanentă pe numele unor persoane cu handicap scutite de taxe, fără ca acestea să ştie, iar ulterior a efectuat transcrierea a cinci dintre autovehicule pe numele altor persoane fizice şi juridice şi a autoturismului Opel Frontera pe numele său.

Prefectul de Mureş, Marius Paşcanu a precizat că ofiţerul de poliţie Gheorghe Ştefan Florea nu mai lucrează de şapte luni la serviciul de înmatriculări. “La data numirii mele în funcţie Florea se afla în concediu de boală, iar acum el este pensionar de boală”, a spus Paşcanu. La rândul său, patronul Salubriserv, Sorinn Ţerbea, nu ştia nimic despre angajatul său. “Dacă va fi găsit vinovat prin hotărâre definitivă, îl dau afară. Până atunci, Nicolae Fărcaş rămâne în firmă”, a spus Ţerbea.

CASETĂ
Gheorghe Ştefan Florea a obţinut pentru sine un avantaj patrimonial de 9.384,88 lei, pentru SC Salubriserv suma de 83.526,45 lei, iar pentru Filimon Ervin Eugen 20.527,75 lei. În cauză, ANAF s-a constituit parte civilă cu suma de 113.439,08 lei, cuantumul taxelor de primă înmatriculare iar asupra a şase autoturisme, iar dosarul a fost înaintat Judecătoriei Târgu Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite