Reţea de contrabandişti de ţigări, anihilată de poliţiştii mureşeni şi germani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politiştii din Germania şi România au reuşit să anihileze  un grup de infractori specializat în contrabanda de ţigări. În urma unor anchete de ambele prţi ale graniţei, au fost depistate opt persoane care acţionau pe raza judetelor Mureş, Satu-Mare şi Timiş, dar care aveau parteneri în mai multe ţări ale Uniunii Europene.

În urmă cu câteva zile, reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), serviciul teritorial Târgu Mureş au reuşit destructurarea reţelei.  

„Învinuitul C.A. coordona ansamblul acţiunilor subsumate contrabandei cu ţigarete derulate de reţeaua în cauză, respectiv activităţile de achizitionare a ţigaretelor, precum şi cele de valorificare a acestora pe piaţa externă, cu sprijinul cointeresat al unor persoane de legătura de pe teritoriul Germaniei, participând efectiv la realizarea transportului ţigaretelor de la furnizori la distribuitorii din Germania, împreuna cu învinuitul A.D." au explicat ei, pentru site-ul  citynews.ro

 Cel care stabilea contractele era tot C.A., care contacta persoane din judeţele Timiş şi Satu-Mare, cărora le cerea între 500 şi 2000 de cartuşe de ţigări. Marfa erau ulterior transportată în Mureş, de unde erau duse în diferite parcări situate pe traseul urmat spre frontiera de Vest al României. Ulterior, cartuşele erau încărcate în autocamioane şi erau transportate spre Germania, acunse în marfa transportatorilor, unde erau predate persoanelor de legatură. 

"În baza planului comun de ancheta stabilit cu autoritatile  germane, la data de 17 septembrie 2010, acestea au arestat pe cei doi invinuiţi,  respectiv A.D. şi C.A. - cetăţeni români, precum şi pe ceilalţi membrii ai  reţelei care operau în Germania, fiind efectuate simultan mai multe perchezitii,  atat in Germania cat si pe raza judetului Mureş, ocazie cu care lucrătorii  B.C.C.O. Târgu-Mures au descoperit la locuinta invinuitului A.D., ascunse în podul  imobilului, cantitatea de 2.500 de pachete ţigarete de contrabandă", au menţionat anchetatorii. 

Membrii grupării au fost prinşi de procurorii DIICOT din Târgu Mureş, în colaborare cu ofiţeri ai Poliţiei Judiciare din  cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi cu suportul Serviciului Român de Informaţii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite