Cursuri de scufundări pentru vacanţele mureşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursul este recunoscut internaţional, iar fiecare participant primeşte la final un brevet de scufundător. Mureşenii  care vor să înoate printre peşti pot urma cursurile de scufundări oferite de clubul „Poseidon” din Târgu-Mureş.

Mureşenii care nu se tem de apă şi care vor să aibă parte de o privelişte de neuitat, pot urma cursurile de scufundări oferite de instructorii clubului de scufundări „Poseidon” din Târgu-Mureş. Astfel, după un curs ce durează minumum o săptămână, mureşenii pot explora în voie adâncurile lacurilor, mărilor şi oceanelor.

Cursurile se adresează tuturor celor care se simt atraşi de adâncurile misterioase ale apelor. Cei care se înscriu trebuie să ştie să înoate suficient încât să nu se teamă de apă. Cursul nu are însă limită de vârstă, se pot înscrie chiar şi copii de la vârsta de 12 ani”, a precizat Kovacs Robert, instructor de scufundări.

Curs brevetat

Cursurile de scufundări se desfăşoară pe mai multe etape. Astfel, după o pregătire teoretică de şase ore, urmează partea practică, în care cursanţii efectuează patru scufundări asistate de instructori în piscina spa-ului „Aqua Rock”. După finalizarea acestora urmează marea provocare, cursanţii urmând să efectueaze două scufundări în lacul de la Bezid sau în lacul Beliş din judeţul Cluj. „În cadrul acestor scufundări asistate, cursanţii învaţă să-şi folosească echipamentul, învaţă tehnici de scufundare şi tehnici de respiraţie”,a precizat instructorul. La finalul cursurilor, fiecare participant primeşte un brevet de scufundător, recunoscut în toată lumea.

Costuri mai mici ca în străinătate

Brevetul de scufundător se obţine mult mai ieftin în România, faţă de alte ţări ale lumii. „Un curs de iniţiere costă 220 de euro de persoană, faţă de 400 de euro cât costă în Grecia sau în Egipt. Dacă o persoană iniţiată deja doreşte să urmeze un curs avansat de scufundări plăteşte 180 de euro”, a explicat instructorul. Mulţi profită de reducerea considerabilă de preţ oferită de instructorii mureşeni. „Eu sunt pasionat de scufundări din copilărie, iar când am auzit de aceste cursuri m-am înscris imediat. Nu a fost un curs greu, mi-a plăcut foarte mult ce am învăţat, iar acum pot merge liniştit să fac scufundări în Croaţia şi Grecia. Ca preţ mi s-a părut foarte ieftin, faţă de cât ştiam că e afară”, spune Mike Levente, cursant. Pe lângă cursul de scufundări, mureşenii trebuie să-şi achiziţioneze un echipament adecvat. Costul unui astfel de echipament este între 750 şi 5.000 de euro.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite