Cursuri de formare profesională pentru 1.500 de şomeri mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii mureşeni vor avea parte de peste 50 de cursuri de formare profesională
Şomerii mureşeni vor avea parte de peste 50 de cursuri de formare profesională

AJOFM are în plan organizarea a peste 50 de cursuri de formare profesională pentru anul următor. Cursurile urmate le oferă şomerilor şanse crescute pentru găsirea unui loc de muncă. Pentru luna ianuarie sunt prognozate 14 cursuri pentru 392 de şomeri.

Peste 1.500 de şomeri mureşeni vor beneficia din 2011 de programele de formare profesională oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş. Meseriile în care aceştia se vor perfecţiona sunt diverse, cursurile fiind corelate cu cererea de pe piaţa forţei de muncă.

Pentru anul următor preconizăm organizarea a peste 50 de cursuri de formare profesională, la care vor participa peste 1.500 de şomeri. Cifra ar putea creşte, în funcţie de solicitările venite din partea şomerilor şi a angajatorilor”, a precizat Reghina Fărcaş, director coordonator al AJOFM Mureş.

Cursuri obligatorii

La programele de formare profesională participă gratuit atât şomerii indemnizaţi cât şi cei neindemnizaţi, aflaţi în evidenţele AJOFM. „Aceste cursuri de formare profesională sunt obligatorii. Acei cursanţi care nu se prezintă la minim 10% din numărul total de ore ale cursului, sau refuză să participe la curs îşi pierd indemnizaţia de şomaj”, a mai spus Reghina Fărcaş. 

Anul acesta circa 30 de şomeri şi-au pierdut indemnizaţia de şomaj din această cauză. Potrivit conducerii AJOFM Mureş, angajaţii instituţiei au început deja pregătirile pentru organizarea acestor cursuri, urmând ca de la finele lunii ianuarie acestea să înceapă.

Şomerii participă la şedinţe de consiliere profesională şi în funcţie de aptitudinele fiecăruia sunt consiliaţi să urmeze un anumit curs. De asemenea, ei trebuie să prezinte o adeverinţă medicală eliberată de un medic de medicina muncii, care să ateste că sunt apţi pentru cursul respectiv”, a precizat Reghina Fărcaş.

În 2010, AJOFM Mureş a organizat 44 de cursuri de formare profesională, la care au participat 1.171 de persoane, dintre care peste 50% şi-au găsit un loc de muncă după absolvire.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite