Târgu-Mureş: Profil / Andrada Haba, joaca de-a Cupidon cu destinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrada Haba termină clasa a XII-a, e producător de emisiune şi manager de club. Când alţii visează ce vor povesti la întâlnirea de zece ani, ea a trăit primii trei.

Exprimă ce face şi ce-şi doreşte cu o viteză în care imaginaţia abia ţine ritmul. Şi respiră abia după ce, ca argument, încheie cu o privire ce include în ochi împlinirea pe care o prevede şi un zâmbet pe măsură. N-ai cum să nu o crezi când spune că e ambiţioasă şi puternică.

În vara anului 2005, când termina clasa a IX-a s-a decis că vrea la TV.  “Şi cum altfel decât parcurgând etapele: ziar, radio … televiziune”, mărturiseşte Andrada. Îşi aduce aminte prima conferinţă de presă la care a fost “alergată” pe tocuri de către cineva care trebuia să realizeze şi ediţia şi să se ocupe de oamenii noi. Îşi aduce aminte şi prima ştire de primă pagină din a doua săptămână de practică, şi primul material intrat ca articol secundar de primă pagină, după o lună de teste. “După prima conferinţă am întrebat: ce trebuie să scriu, şi mi s-a răspuns: tot. Am scris atunci şase pagini, iar apoi am învăţat”, rememorează Andrada.

Ce a urmat? Un ritm pe care şi l-a dorit şi îl susţine. A primit o ofertă de colaborare cu un radio, a mai rămas câteva luni la cotidianul şi săptămânalul unde îşi începuse vacanţa de vară, apoi şi-a depus CV-ul la două televiziuni ce trebuiau să se deschidă la final de an, şi a ales-o pe cea care a chemat-o la muncă prima. Aproape doi ani s-a ocupat de ştiri, a început să pregătească o emisiune, s-a “jucat” puţin şi pe marketing, iar la sfârşitul primăverii anului 2008 a plecat la televiziunea care i-a oferit libertate de exprimare.

Te pui cu...

Liceancă, însă cu proiect de emisiune, a refuzat să facă ştiri, a prins şi o campanie “Te pui cu vara”, realizată de televiziunea locală în cel mai apreciat loc de distracţie din oraş, complexul Weekend, şi a dovedit că poate. “M-a sunat producătorul Mariana Cioloboc şi m-a întrebat dacă vreau să prezint emisiunea împreună cu Mihaly Kakasi. A fost o vară pe care n-am s-o uit niciodată, lucram 20 de ore din 24. Când nu filmam pentru Te pui cu vara, eram în cluburi pentru First Look, sau la tv să montăm emisiunile”, mai spune Andrada.

Proiectul emisiunii First Look a purtat-o prin cluburi, iniţial conceptul era să cupleze tineri, a avut şi invitaţi din showbiz şi a discutat cu toţi despre muzică, relaţii şi problemele tinerilor pentru ca acum emisiunea să aibă şi o componentă educativă, cu invitaţi care dau sfaturi. “Încerc prin emisiune să ofer tinerilor o anumită perspectivă asupra vieţii, viaţa înseamnă lupţi pentru a avea ce-ţi doreşti, pentru a avea ce învăţa”, sintetizează Andrada. A organizat şi petreceri şi acum e manager de club. “Sense înseamnă a doua mea casă, multă plăcere, multă dragoste”, mai spune ea.

Întrebări şi răspunsuri

Ce înseamnă pentru tine dragostea?

Eu am două iubiri, televiziunea şi clubul şi le înşel, în fiecare seară una cu alta. Dragostea înseamnă pasiunea care e la început, pe care o dezvolţi prin faptul că iubeşti calităţile şi defectele, o persoană aşa cum e. Important e să fie comunicare, respect, înţelegere, încredere, restul vine de la sine.

Ai un ritm alert, peste doi ani?

Dat fiind faptul că sunt foarte ambiţioasă şi puternică mă văd tot telezviune şi tot printe oameni. Nu aici în Mureş.

Ce înseamnă Sense?

E un loc în care uiţi de probleme, cunoşti lume nouă, şi dacă vrei să te simţi bine reuşeşti de fiecare dată.
 

Ce-i place

Stresul de care am parte, că pot să îmbin distracţia cu munca, şi faptul că zi de zi cunosc oameni noi şi reuşesc să învăţ lucruri de la omeni care au ce arăta şi au ce-mi spune. Îmi place să mănânc ciocolată multă, îmi place să primesc cadouri.

Ce nu-i place

Nu-mi place că întâlnesc foarte mulţi oameni răi, care nu ştiu ce înseamnă prietenia, sau oameni care nu ştiu să lupte pentru ceea ce vor şi care se dau bătuţi foarte repede. Nu-mi place că am întâlnit şi oameni care te judecă după aparenţe. Nu am timp să merg într-un concediu şi îmi place foarte mult marea şi vreau să fiu la mare.



Profil


Data naşterii
18 ianuarie 1990, Târgu Mureş

Nume şi prenume:
Andrada Haba

Educaţie
Grup Şcolar Electromureş

pregătiri pentru:
Universitatea Bucureşti - Facultatea de Jurnalism şi relaţii publice
Babeş Bolyai Cluj - Drept şi Business

Activitate
Realizator şi producător TV
manager club Sense

Stare civilă
Necăsătorită

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite