Cum va redeveni Târgu-Mureşul „oraşul florilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Diamant este în plin proces de reabilitare, iar lucrările vor fi încheiate la sfârşitul lunii
Parcul Diamant este în plin proces de reabilitare, iar lucrările vor fi încheiate la sfârşitul lunii

Municipalitatea investeşte serios în reabilitarea spaţiilor verzi şi în amenajarea de noi parcuri. Luna viitoare ne vom bucura de Piaţa Trandafirilor, care în sfârşit îşi va recăpăta aspectul de odinioară.

Pe lângă Platoul Corneşti şi Complexul Weekend, mureşenii se pot bucura de clipe de relaxare şi în parcurile „de cartier” din oraş. În total, oraşul nostru dispune de 124 de spaţii verzi pentru relaxare şi joacă, iar zestrea oraşului se va îmbogăţi constant. În prezent sunt efectuate lucrări de reabilitare completă în Parcul Diamant, în Piaţa Trandafirilor, alături de amenajarea unor trei parcuri complet noi în diverse zone ale Târgu-Mureşului. Este vorba de câte un parc în Aleea Carpaţi, Aleea Vrancea şi Aleea Haţeg, a căror construcţie va costa puţin peste un milion de lei (1.024.000 de lei). Din totalul investiţiei, 900.000 de lei vor fi acoperiţi de către Fondul de Mediu.

Este o reuşită pentru noi şi pentru mureşeni, care se vor bucura, astfel, de o mai bună calitate a vieţii prin amenajarea acestor spaţii de joacă şi odihnă. Vor fi realizate lucrări pe o suprafaţă totală de 9.112 metri pătraţi, deci este vorba de o investiţie serioasă şi care le va fi foarte utilă mureşenilor din zonele respective”, a declarat viceprimarul Csegzi Sandor. În total, în cele trei parcuri, vor fi amplasaţi 21 de stâlpi pentru iluminare, 7.200 de metri pătraţi de gazon natural, 300 de metri de gard viu, 200 de arbori şi 60 de bănci. „Aleile vor fi ecologice şi, în premieră pe ţară, parcul din Aleea Vrancea (situat în imediata apropiere a Fundaţiei Alpha Transilvană n.r.) va fi dotat cu obiecte de joacă ce vor putea fi accesibile şi copiilor cu dizabilităţi. Astfel va putea fi realizată o mai bună integrare socială, prin joacă, a copiilor cu deficienţe locomotorii”, a completat viceprimarul.

Se lucrează la Diamant şi în Piaţa Trandafirilor

În prezent, lucrările cele mai importante sunt realizate în parcul Diamant, din cartierul Tudor Vladimirescu, unde practic se reface în totalitate întreaga zonă de promenadă, precum şi spaţiile de joacă pentru copii. „Dacă vremea va ţine cu noi, sperăm ca până la sfârşitul lunii octombrie să finalizăm lucrările de la Diamant. Vom amenaja patru sisteme de fântâni arteziene iluminate şi spaţiile de joacă pentru copii vor fi grupate pe categorii de vârstă. Vom înlocui tot mobilierul urban şi vom decora parcul cu foişoare şi multe flori”, ne-a declarat Directorul adjunct al Serviciului de Administraţie al Domeniului Public din cadrul primăriei Târgu-Mureş, Florin Moldovan. Lucrările de reabilitare a Pieţei Trandafirilor au început la sfârşitul lunii trecute, buldozerele realizând o decopertare a covorului de asfalt din partea statuii lui Avram Iancu. Chiar dacă estimarea iniţială a termenului de finalizare a lucrărilor era sfârşitul lunii septembrie, cel mai probabil în luna octombrie se vor putea bucura mureşenii de o Piaţă a Trandafirilor care să-şi merite renumele de „inimă” a oraşului.

Parcuri finalizate în Dâmbu şi în 7 Noiembrie

Încă din toamna trecută, locuitorii cartierului Dâmbu Pietros se pot bucura de un nou spaţiu verde, amenajat pe terenul unei zone verzi fără utilitate de pe Bulevardul 1848, aproape de parcul central din cartierul mureşean. Spaţiul a suferit o retuşare completă la sfârşitul săptămânii trecute, devenind dintr-un loc uzitat de câinii vagabonzi sau de oamenii fără adăpost, într-un loc elegant de joacă pentru copii. În noul parc au fost montate montat opt echipamente de mobilier de joacă (balansoare, tobogane n.r.) şi gropi de nisip pentru copiii cu vârste între 1 şi 10 ani, în valoare totală de aproximativ 2.500 de lei. Locatarii de pe străzile Făget şi Secuilor Martiri se bucură de parcul din zonă, situat în imediata apropiere a Parcului Îndrăgostiţilor şi a Obeliscului Secuilor Martiri. Parcul ajunsese în paragină după ce ani buni nu au fost realizate lucrări de reamenajare a acestuia.

E un spaţiu de joacă şi de odihnă destul de mare, într-o zonă frumoasă, liniştită. Parcul respectiv necesita de mult timp o modernizare completă. Am schimbat tot mobilierul urban, am construit căi pietonale pavate şi obiectele de joacă au fost grupate pe categorii de vârste – pentru copii de până la 6 ani şi pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani”, ne-a declarat viceprimarul Claudiu Maior. În aceste condiţii, foarte mulţi mureşeni se pot lăuda cu mini-zone de agrement în faţa blocului lor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite