Cum ne distrăm astăzi la Festivalul Medieval de la Sighișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajuns la ediția a XX-a, Festivalul Medieval de la Sighișoara este unul dintre principalele puncte de atracție ale verii în județul nostru. Chiar dacă durata i-a fost scurtată din cauza referendumului din 29 iulie, mii de turiști se află în Cetate pentru o lecție distractivă de istorie.

Astăzi, turiștii care aleg să petreacă timp la Sighișoara, se vor delecta cu semnalul tradiţional dat de toboşarul Cetăţii şi cu parada Gărzii Cetăţii.
În această zi sunt programate spectacole de teatru şi muzică, printre care îi putem aminti pe cavalerii "Art-Gotica", actorii de la Teatrul Cameleon, şi mai ales secţiunea de festival intitulată ProEtnica, acesta fiind, în realitate, un alt festival care în acest an a fost inclus, din motive financiare, în cadrul Sighișoarei Medievale.

În cadrul festivalului, preşedintele subcomisiei Premiului Europei din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Sir Alan Meale, alături de primarul oraşului german Hunfeld, dr. Eberhard Fennel, vor decerna în această seară Primăriei Sighişoara, în cadrul unei ceremonii, Premiul Europei 2012.

Și având în vedere că e vorba despre un festival în adevăratul sens al cuvântului, e normal ca participanții să se delecteze la finele zilei cu un spectaculos foc de artificii, care va lumina întreaga Cetate în jurul orei 22.00.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite