Cum alertăm Poliţia atunci când un copil a fost răpit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlnirea a fost iniţiată de reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii
Întâlnirea a fost iniţiată de reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

Poliţiştii mureşeni au organizat o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale - Primărie, Poliţie Locală, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliul Judeţean – ATOP, Instituţia Prefectului, reuniune care a avut ca temă Mecanismul „Alertă răpire copil”

Scopul acestui mecanism este acela de a obţine informaţii de la populaţie despre cazurile de răpire sau dispariţii de copii imediat după producerea evenimentului, astfel încât, în baza informaţiilor primite, cazurile să fie soluţionate cât mai repede iar viaţa sau integritatea fizică şi psihică a copiilor să nu fie puse în pericol.

   Mecanismul „ALERTĂ RĂPIRE COPIL!” funcţionează pe aceleaşi principii ca şi în alte state ale lumii. Acesta presupune difuzarea semnalului de alertă în cât mai multe şi diverse medii, cu scopul primirii de informaţii relevante de la cetăţeni. Fără participarea cetăţenilor mecanismul nu poate funcţiona.

  „Subliniem faptul că mecanismul reprezintă o abordare excepţională pentru situaţii excepţionale şi de asemenea faptul că este un demers cu un important rol social – demonstrează spirit civic şi implicare”, a precizat Livia Popa, purtătoare de cuvânt în cadrul IPJ Mureş.

   Pentru alte informaţii ori sfaturi utile, accesaţi www.copiidisparuti.ro şi www.alertarapirecopil.ro. (IPJ Mureş, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii).

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite