Cum a ajutat Clujul activitatea aeroportuară de la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relaţia din ce în ce mai tensionată dintre compania aeriană Wizz Air şi Aeroportul Cluj-Napoca a adus beneficii neaşteptate pentru micuţul aeroport de la Vidrasău.

Pe lângă mutarea curselor de la Cluj la Târgu-Mureş şi inaugurarea bazei aeriene Wizz de la Târgu-Mureş, oraşul nostru a fost ales pentru decolarea şi aterizarea aeronavelor Wizz în zilele în care pe pista de la Cluj-Napoca erau efectuate lucrări de modernizare. Astfel, în perioada 12-16 mai Aeroportul „Transilvania” Târgu-Mureş a stabilit un nou record de activitate deservind aproape o sută de zboruri (95, mai exact, decolări şi aterizări) cu un total de 9.503 pasageri şi 86,9 tone de bagaje.

Deşi volumul de muncă a fost foarte mare, am reuşit să ducem la capăt cu brio această perioadă aglomerată. Turiştii care au ales să zboare la şi de la Târgu-Mureş au fost atât români, cât şi străini, având parte chiar şi de membri ai familiei regale britanice (Prinţul Charles s-a aflat în vizită la Saschiz în acest sfrâşit de săptămână). A fost un test pe care l-am trecut”, ne-a declarat Ştefan Petru Runcan, directorul general al Aeroportului „Transilvania”.

Practic, în perioada menţionată, la aeroportul mureşean activitatea a crescut de zece ori faţă de medie, întrucât în 5 zile obişnuite, la Transilvania sunt deserviţi în jur de 900 de pasageri, au loc 14 zboruri şi sunt transportate aproximativ 6 tone de bagaje. Pe parcursul anului trecut, Aeroportul „Transilvania” a deservit 74.362 de pasageri, iar previziunile pentru acest an sunt foarte optimiste.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite