Târgu-Mureş:Festivalul de Film Alter-Native, gratis în Palatul Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Festivalul de Film Alter-Native, gratis în Palatul Culturii
Târgu-Mureş:Festivalul de Film Alter-Native, gratis în Palatul Culturii

onsiliul Judeţean Mureş va aproba joi colaborarea cu Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar în vederea realizării Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE.

Organizaţia a solicitat sprijin pentru folosirea gratuită a Sălii Mari şi a Sălii Mici din incinta Palatului Culturii Târgu Mureş, în perioada  4 – 8 noiembrie, când e programată a XVII-a ediţie a festivalului.

Evenimentul va fi structurat pe mai multe secţiuni cu acordare de premii, incluzând producţii independente ale creatorilor tineri din întreaga lume şi va promova valorile culturale ale ţărilor participante. În fiecare seară, la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş, vor fi proiectate filme artistice şi documentare şi vor avea loc discuţii pe teme cinematografice, prezentări de selecţii din cele mai bune filme ale festivalurilor de acest gen din Europa, respectiv din cele mai reuşite creaţii ale studenţilor de la diferite facultăţi cinematografice.

Festivalul va oferi prilejul şi altor manifestări culturale adiacente în spaţiile Palatului Culturii. La ediţia trecută a festivalului pentru preselecţie au fost înscrise 577 de filme din 52 de ţări. Începând din 2003 sunt acordate secţiuni aparte pentru prezentarea creaţiilor artistice din unele ţări europene prin colaborarea cu reprezentanţele lor din Bucureşti. În 2009 ţara invitată este Spania, iar parteneri vor fi Institutul Cervantes Bucureşti, Fundaţia Bască de Filme Kimuak şi Festivalul de Film de scurt metraj Mecal din Barcelona.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite