Târgu-Mureş: “Crăciun vienez” la Palatul Culturii din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzica lui Johann Strauss va răsuna la Palatul Culturii
Muzica lui Johann Strauss va răsuna la Palatul Culturii

Muzicienii austrieci de la “Johann Strauss Ensemble” vor susţine un spectacol de gală înainte de sărbători. Biletele la „Christmas in Vienna” sunt disponibile la casele de bilete ale Palatului Culturii şi costă între 70 şi 150 de lei.


Spectacolul de muzică simfonică „Christmas in Vienna” va avea loc în seara de 18 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş. Concertul face parte din turneul românesc al muzicienilor de la “Johann Strauss Ensemble”, care se va desfăşura între 22 şi 20 decembrie în 7 dintre cele mai importante oraşe ale ţării. Prim solistul şi dirijorul acestui concert va fi concertmaster-ul orchestrei palatului Schonbrunn din Viena, Russell McGregor.

Din repertoriul acestui concert nu vor lipsi lucrări compuse de Johann Strauss I şi II, de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, precum şi teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach şi compoziţii de Mozart, Haydn, Beethoven sau Schubert. Talentaţii muzicieni austrieci revin în Târgu-Mureş, după ce în urmă cu un an au încântat iubitorii de spectacole simfonice din oraşul nostru cu un recital intitulat “Vienna Magic”.

Ansamblu de tradiţie

“Johann Strauss Ensemble” a fost fondat în 1985 de către muzicienii din Bruckner Orchesters Linz. Chiar dacă la început trupa era formată doar din austrieci, odată cu trecerea timpului au fost cooptaţi muzicieni de toate naţionalităţile. “Ca iubitor al muzicii simfonice, pot spune că evenimentul merită atenţia mureşenilor. Strauss înseamnă muzică pentru toate gusturile, deci e un lucru pozitiv pentru melomani că vor avea parte de acest recital în preajma sărbătorilor de iarnă”, ne-a declarat Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat. Până în prezent, austriecii au concertat cu succes la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Viena, Salzburg sau Tokyo.

Bilete la Palatul Culturii

Mureşenii care vor să asiste la concertul din 18 decembrie îşi pot cumpăra tichetele de intrare de la casele de bilete ale Palatului Culturii. Un bilet la galerie costă 70 de lei, unul în sală, 100 de lei, iar cele mai scumpe bilete, cele la lojă, costă 150 de lei bucata.

Detalii despre Russel McGregor

Concertmaster-ul orchestrei Schonbrunn, s-a născut în Oxford (Marea Britanie n.r.), Russell a crescut şi a făcut primii paşi în muzică în Australia. Acum, el locuieşte în Austria, unde a avut ocazia să îi acompanieze şi dirijeze, printre alţii, pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras şi Ildiko Raimondi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite