Csegzi Șandor nu mai candidează la Camera Deputaților. Apelul său a fost respins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Csegzi Sandor vroia să candideze ca independent la Camera Deputaților
Csegzi Sandor vroia să candideze ca independent la Camera Deputaților

Curtea de Apel Târgu-Mureş a respins recursul formulat de Csegzi Sandor, cel ce dorea să candideze ca independent în Colegiul 1 la Camera Deputaţilor.

Biroul Electoral Mureș i-a respins candidatura lui Csegzi Sandor, pe motiv că nu a depus listele cu semnături în patru exemplare. Csegzi afirmă că a depus, pe lângă exemplarul original, alte trei exemplare autentificate notarial, ceea ce înseamnă că acestea au aceeaşi valoare juridică precum originalul. În plus, acesta afirmă că e practic imposibil să adune patru exemplare, toate în original, într-un timp atât de scurt, făcând imposibil orice demers al vreunui candidat independent să participe la alegeri.

Este o discriminare pe care legea electorală, în forma ei actuală, o face candidaților care nu aparțin vreunui partid politic. Voi ataca decizia BEJ Mureș, pentru că odată ajuns în Parlament, voi putea modifica legea în așa fel încât să ofere șanse tuturor candidaților, nu doar celor susținuți politic”, afirma Csegzi Sandor, fost membru UDMR și actualmente ocupă funcția de consilier al primarului dorin Florea, imediat după ce BEJ i-a respins candidatura.

Csegzi Sandor nu este singurul candidat mureșean la Camera Deputaților care nu va fi prezent pe liste în data de 9 decembrie. Lui Bereczki Francisc, membru al PPMT, i s-a respins candidatura deoarece nu are domiciliul în România.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite