Crimă pasională în comuna Ţigmandru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nebun de gelozie, un bărbat în vârstă de 63 de ani şi-a omorât nevasta cu toporul, apoi i-a dat foc.

Soţul şi-a ieşit din minţi acum o săptămână când a aflat că, după o căsătorie de 40 de ani, femeia care i-a stat alaturi urma să plece în Germania, definitv, la fetele ei. Câteva zile Ioan Pânca şi-a terorizat soţia cu scandaluri şi ameninţări, dar ieri şi-a pierdut complet uzul raţiunii. A luat toporul, a lovit-o de două ori în cap, apoi a turnat benzină şi i-a dat foc. Cu mintea tulbure, bărbatul a încercat să se sinucidă.

Totul s-a întâmplat în câteva minute sub ochii fiicei lor în vârstă de 19 ani, care a asistat neputincioasă la toată scena. „M-a lovit şi pe mine şi pe mama. Nu am văzut securea, când a început să ne lovească pe amandouă am fugit afară să cer ajutor vecinilor. Tot aşa a bătut-o pe mama, de asta voiam să o ducem cu noi, să scape." a declarat fiica cea mică a soţilor.

Tragedia s-a petrecut cu două zile înainte de plecarea femeii în Germania. Vecinii au sărit să dea o mână de ajutor, dar a fost prea târziu. „Am intrat în casă, am rupt uşa. Lângă uşă l-am găsit pe omul ăsta cu securea lângă el şi ars. Era un fum de nu vedeai nimic, abia l-am tras afară şi am văzut că el nu era mort." povesteşte Iosif Joja. Vecinii spun că totul în casă era scrum, iar corpul femeii carbonizat. Între satul ştia că bărbatul şi-a pierdut minţile când a auzit că soţia lui e pregătită să plece în altă ţară. „În locuinţă am găsit cadavrul femeii carbonizat, iar lângă pat era o canistră de benzină. Probabil a aruncat benzina peste ea după ce a lovit-o şi apoi i-a dat foc. Este un caz de omor." a declarat procurorul Dan Oltean.

Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD, cu arsuri pe corp de gradul 3 şi 4 . Pentru că prezenta leziuni pe o suprafaţă mai mare de 65% el a fost transportat de urgenţă azi noapte la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu elicopterul. La ora aceasta Ioan Pânca este în comă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. Dacă va scăpa cu viaţă, soţul va fi cercetat pentru omor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite