Credit pentru reabilitarea Turnului cu Ceas din Cetatea Sighişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Sighişoara urmează să contracteze un credit necesar pentru reabilitarea Turnului cu Ceas din Cetate.

Primarul Dorin Dăneşan va începe procedura de licitaţie în vederea selectării băncii care să acorde creditul al cărui valoare va fi de circa 8,2 milioane de lei, cu o perioadă de tragere şi graţie de până la patru ani şi o maturitate de până la zece ani. Potrivit edilului Sighişoarei, contractarea unui credit bancar a fost aprobată de Consiliul Local pentru Turnul cu Ceas din cetatea din Sighişoara, în urma unui proiect de hotărâre care viza iniţial realizarea mai multor investiţii de interes local. Reprezentanţii Primăriei Sighişoara afirmă că, dacă vor obţine finanţare dintr-un proiect nerambursabil, lucrările care vor fi efectuate deja din creditul respectiv urmează să fie decontate.

Reparaţii necesare

Cetatea Medievală din Sighişoara, aflată în patrimoniul UNESCO, a suferit foarte multe daune din cauza vechimii şi a precipitaţiilor. În urmă cu cinci ani, o porţiune de 35 de metri din zidul Cetăţii s-a prăbuşit complet, iar ulterior au avut loc alunecări de teren spre casele învecinate pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri în zona sudică, fiind afectate cinci construcţii din strada Morii, situate la baza versantului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite